Doneer dit jaar je vuurwerkgeld aan de zorg

Doneer dit jaar je vuurwerkgeld aan de zorg | Geld inzamelen
 
 
Sla dit jaar vuurwerk over en doneer je geld aan de zorg

Zelfs als je vuurwerk leuk vindt, is 2020 niet het jaar om vuurwerk te kopen of af te steken.

Jaarlijks geven we rond 75 miljoen euro uit aan een paar uur durende traditie. Zonde toch? Dat geld is op andere plekken hard nodig. Dit jaar nog meer dan andere.

Dit jaar zal anders zijn dan anders door alle Covid-19 maatregelen en de overvolle ziekenhuizen. Doneer daarom nu je vuurwerkgeld aan de zorg. Zij zijn dag en nacht bezig om ons te helpen in tijden van nood. 

Waarom:

1. Heel veel valt er dit jaar niet te vieren.

2. In deze tijd wil je niet in het ziekenhuis belanden, omdat je met vuurwerk hebt gespeeld. Uiteraard word je geholpen, maar je neemt waarschijnlijk een plek in van iemand, wiens zorg door jou nu wordt uitgesteld.

Jaarlijks belanden 300-400 mensen bij de spoedeisende hulp na het afsteken van vuurwerk. Dat moet dit jaar echt naar nul. 

3. Hoe erg is het om dit jaar zonder vuurwerk oud en nieuw te vieren? Misschien wat minder leuk voor sommigen, maar je doet er nog meer mensen en de natuur een plezier mee. (Huis)dieren zullen je dankbaar zijn, het milieu kan zonder, de brandweer hoeft minder uit te rukken, etc. Dit geldt ieder jaar en staat los van Covid-19.

Alle donaties komen ten goede aan de zorgmedewerkers van het Spaarne Gasthuis. Dat is mijn ziekenhuis. Kijk voor meer informatie in de updates. 

www.heelhaarlemhelpt.nl is de ondersteunende Stichting. Daarmee werk ik samen.

Super bedankt voor je donatie.

Jeroen

 

 

Jeroen Schornagel
06-11-2020

Samenwerking met Heel Haarlem Helpt

Het wordt nog leuker. Alle donaties die via de Vuurwerkgeld-actie binnenkomen hebben een extra mooi doel.

Na afloop van de actie word het behaalde bedrag door het Spaarne Gasthuis omgezet in een Gouden Hart Biljetten ter waarde van €40,- per stuk. Dit is een initiatief van de Stichting Heel Haarlem Helpt.

Haarlem draagt zijn zorgverleners een warm hart van goud toe. Doneer en geef ze het Gouden Hart Biljet dat zij verdienen en help daarmee direct de Haarlemse Ondernemers.

Hoe werkt het?

Deze biljetten worden als cadeaubon op een zo eerlijk mogelijke manier verdeeld onder de zorgmedewerkers van het Spaarne Gasthuis. De zorgmedewerker kan dit biljet vervolgens besteden bij meer dan 100 MKB bedrijven in Haarlem. Zo worden ook die ondernemers gesteund in deze moeilijke tijden.

De ondernemers doen kosteloos mee en van de €40,- blijft er niks hangen aan de strijkstok.

Er zijn inmiddels van 1460 Gouden Hart Biljetten weggegeven via ruim €58.000,- aan donaties.

Kijk op de website van Heel Haarlem Helpt voor deelnemende ondernemers en voor meer informatie over de Stichting.

https://www.heelhaarlemhelpt.nl

Middels deze samenwerking denken we een nog groter en breder publiek te bereiken dan met de Vuurwergeld-actie alleen.


Jeroen Schornagel
03-11-2020

Wow, de actie krijgt meer bekendheid door een artikeltje in het Haarlems Dagblad. Fotograaf is net langs geweest, artikel heb ik gelezen. Deze komt morgen in de krant. Wie weet wordt het een landelijke actie.


35 donaties
€ 920,00
Doel: € 75.000,00
1%

Deze actie is gesloten.