Donatie voor de dragers van de Rinjani Lombok

Donatie voor de dragers van de Rinjani Lombok | Geld inzamelen
 
 
De dragers een paar degelijke schoenen geven voor hun zware werk.

Beste mensen,

 

Ik zal mezelf even voorstellen, mijn naam is Sharona Werkhoven en ik woon in Weesp.

Dit jaar ben ik samen met mijn moeder en nog twee vriendinnen op vakantie geweest naar Indonesië.

Het land is bijzonder mooi, maar wat wij daar zagen was dat er veel armoede is en dan sta je eigenlijk pas stil bij wat armoede is.

De mensen zijn daar zo vriendelijk en behulpzaam, ik hoop dat wij Nederlanders dan ook richting deze mensen behulpzaam kunnen zijn door een kleine donatie te storten.

De reis ging van Bali naar Lombok,daar aangekomen maakte wij kennis met onze gids. Wat een bijzondere en lieve man, zijn naam is Yayan. Hij woont vlakbij de Rinjani, dat is een berg waar je als toerist een bergbeklimming kan doen. Mijn moeder en ik hebben deze tocht ook gedaan.

Onze berggids genaamd August en 2 dragers gingen met ons mee. Wat ons direct opviel, was dat de dragers geen schoenen aan hadden maar slippers.

Wij hadden schoenen aan met een speciaal profiel om de berg te kunnen beklimmen, deze heb je echt nodig kwamen wij achter. De berg is hoe hoger je komt erg steil en heeft ook veel rotspartijen. Hoe kan het dat deze mensen geen schoenen aan hadden vroegen wij ons af.

Na gesproken te hebben met de dragers blijkt dat daar geen geld voor is. Het idee om door middel vanuit Nederland een actie op te zetten om voor deze mensen schoenen te kunnen kopen, was dan ook snel geboren.

In samenwerking met onze gids Yayan, die daar woont met zijn gezin hopen wij dan ook dat deze actie succes vol gaat worden. Wij zijn bezig om een facebook website te starten en daar komen dan ook filmpjes en foto’s op van de Dorpelingen, die hun inkomsten binnen halen, om toeristen deze tocht aan te bieden. Ik hoop van harte dat u daar een kleine bijdrage aan zou kunnen leveren.

Ook bedrijven kunnen zich hier voor aanmelden en daar zullen wij dan ook een de link op vermelden naar de website van deze bedrijven.

 

Als er geld over is doneren wij ook aan Bali. De agung is aan het uitbarsten , dat betekend dat vele bewoners daar omheen hun huis en spullen kunnen gaan verliezen. 

 

Groetjes ,

Sharona WerkhovenEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

19 donaties
€ 265,00
Doel: € 5.000,00
5%

Deze actie is gesloten.