Dolfijnen kunnen Liam helpen. Helpt u Liam?

Dolfijnen kunnen Liam helpen. Helpt u Liam? | Geld inzamelen
 
 
Dolfijntherapie kan Liam helpen te ontwikkelen, hij verdient het na zijn slechte start!!


Wij zijn inmiddels al een heel eind, per datum 1 februari 2018 al 10.800!! Maar wij zijn er nog niet, vandaar nog deze actie. Ons doel is april 2018 te gaan.

Wij hebben vele acties reeds ondernomen om tot dit resultaat te komen. Voor een snelle blik zie onze Facebook-pagina: https://m.facebook.com/StichtingOnskindjevanver/

Dolfijnen kunnen Liam helpen. Helpt u Liam?

Liam is een Chinees vondelingetje. Ons is verteld dat hij op 2 februari 2013 huilend gevonden is gewikkeld in een blauw dekentje met een flesje melk. Nadat hij gevonden was heeft hij totdat wij hem hebben opgehaald in zijn tehuis gewoond in Kunshan.

Toen wij Liam als dreumes van 19 maanden adopteerden uit China dachten wij dat hij alleen een oogafwijking (Nystagmus) had. Er bleek echter meer aan de hand te zijn. Ondanks dat Liam 5 jaar is, heeft hij op dit moment nog de vaardigheden van een kind van 2 jaar. Daardoor maakt Liam weinig contact en praat niet.

In de afgelopen drie jaar hebben wij heel veel onderzoek laten doen om te ontdekken wat er met Liam is en wat zijn toekomstverwachting is.

Liam is al getest op autisme, heeft een chromosomen onderzoek ondergaan, loopt bij een revalidatiearts, oogarts, logopedist, neuroloog en zit op een speciaal kinderbehandelcentrum. Ondanks al deze onderzoeken is er niemand die kan zeggen wat er met Liam aan de hand is, laat staan hoe het komt.

Dat Liam een trauma heeft opgelopen door zijn zeer slechte start behoeft geen onderzoek, dat is een logische en zichtbare conclusie.

Belangrijkste is dat zijn kans op een ‘normale’ toekomst zeer onzeker is. Toch is er enige hoop. Liam heeft in de laatste jaren wel lichte groei laten zien in zijn ontwikkeling. Heel langzaam en met kleine stapjes.

Omdat niemand iets kan zeggen over wat Liam heeft en wat zijn toekomst verwachting is grijpen wij alles en alleen het beste aan om Liam een zo goed mogelijke toekomst te bieden.

Daarom gunnen wij hem dolfijntherapie bij het CDTC.

Ontwikkeling door dolfijntherapie

Wij als zijn ouders gunnen hem een betere ontwikkeling. Het is bewezen dat dolfijntherapie kan helpen om kinderen met een beperking sprongen in ontwikkeling te laten maken. De ervaringen en resultaten van therapie van het CTDC zijn erg bemoedigend. Wij hebben veel mensen gesproken die deze therapie hebben gedaan met hun kinderen en die zijn erg enthousiast.

Wij hopen dat Liam zijn zelfvetrouwen groeit en hij zijn trauma beter kan verwerken waardoor zijn ontwikkeling sneller kan gaan dan in de afgelopen drie jaar. Hoe eerder wij gaan met Liam, hoe beter.

Enkele quotes van het CDTC:

“Een uniek en effectief therapieprogramma verzorgd door gekwalificeerde therapeuten in samenwerking met dolfijnen”

“Van over de hele wereld verwelkomen wij jaarlijks ca. 400 patiënten en hun gezinsleden. We behandelen mensen van 3 jaar en ouder met handicaps als autisme, aspergersyndroom of downsyndroom, en psychologische aandoeningen als depressie, posttraumatische stressstoornis en burnout”

“Contact leggen en omgaan met dolfijnen stimuleert en beloont patiënten om vooruitgang te boeken. Een dolfijn kan je aandacht vasthouden, je op je gemak stellen en je op unieke manieren motiveren. Na een programma van twee weken vertonen onze patiënten significante verbeteringen die thuis nog onmogelijk hadden geleken”

“Ons concept maakt een verschil mogelijk in het leven van mensen. Kinderen met een beperking verbeteren hun fysieke, verbale en sociale vaardigheden en winnen aan zelfvertrouwen”

Dit traject is echter zeer kostbaar.

Een therapietraject kost 15.000 euro. Het traject bestaat uit de onderstaande kosten:

- de therapie zelf USD 7.490. Dit is voor twee weken van maandag t/m vrijdag, 2 uur per dag

- de reis en accomodatie EUR 5.500. Dit is voor bijna 3 weken. Wij gaan een paar dagen eerder dan de therapie begint om vooral Liam de tijd te geven te acclimatiseren

- verblijf en aanschaf van hulpmiddelen EUR 2.500. Met zekerheid zullen wij kostbare hulpmiddelen aanschaffen naar aanleiding van de therapie.

*behalve de therapie zijn het geschatte bedragen.

Dit bedrag kunnen wij helaas niet alleen bekostigen.
Daarom hebben wij de Stichting Ons kindje van ver opgericht.

Iedere bijdrage aan de ontwikkeling van Liam is zeer welkom zodat hij, wellicht met uw hulp kans krijgt op een betere toekomst.

Help de dolfijnen Liam te helpen!

Voor meer informatie en inzicht in onze eigen initiatieven het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen (zie Q&A) ga naar www.onskindjevanver.nl

Meer informatie over het therapiecentrum www.cdtc.infoEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 10,00
Doel: € 15.000,00
0%

Deze actie is gesloten.