Dolfijn therapie voor Elise van Raamsdonk

Dolfijn therapie voor Elise van Raamsdonk | Geld inzamelen
 
 

Ik zal me eerst voorstellen. Ik ben Ester van Raamsdonk en de tante van Elise en Susanne, de eeneige tweeling van mijn oudste zus Jacqueline van Raamsdonk. Elise en Susanne zijn 26 jaar geleden gezond geboren. Ze zijn opgegroeid op het platte land en reden vanaf jonge leeftijd al paard (zie foto). Paarden.....daar draaide hun hele leven om. Totdat het noodlot toesloeg. Elise was 14 jaar en aan het oefenen voor een spring wedstrijd. Haar paard "Candyboy"viel tijdens een sprong waarbij hij zijn been brak. Voor Elise, die een cap droeg, was het leven hierna drastisch veranderd. Na weken tussen hoop en wanhoop te hebben geleefd bleef Elise wel leven maar door het ernstige zuurstof tekort die haar hersenen hebben gehad na de val kan Elise nagenoeg niets meer. Ze kan niet meer zelf eten, lopen, praten enz.....Elise heeft 24 uur per dag verpleging nodig. 

Maar of dat dat nog niet voldoende was: Toen Elise, en dus ook Susanne, 18 jaar waren Is Susanne bij een auto ongeval om het leven gekomen. Susanne stond zo midden in het leven. Was zo goed bezig met haar studie, toekomstplannen, maar vooral de steun en toeverlaat voor haar tweelingzus Elise, en ook voor haar ouders. Deze viel nu weg, wat voor Elise nogmaals traumatisch is geweest!! Haar enige zusje te verliezen.......

Elise en Susanne hebben jaren geleden nog samen de dolfijntherapie mogen doen in Curacao. De warmte, alle therapieen die ze daar geven, incl het zwemmen met de dolfijnen deden Elise ontzettend goed. Je zag haar wat rechterop gaan zitten, hield haar hoofdje weer wat rechter en je zag dat ze meer haar "ja code" liet zien. (dit is een minimale beweging met haar mond waarmee ze "ja"zegt) Kortom je zag dat het haar heel goed deed.

MIJN VRAAG AAN U!!

Elise zou zo graag nog een keer naar de dolfijnen in Curacao gaan! Deze therapie, incl onderkomen/ reis en 2 verpleegkundigen die mee moeten kost echter zoveel dat wij dat niet alleen kunnen faciliteren. Elise is 13 november jarig en ik kan niets meer bedenken wat we haar kado kunnen geven......behalve dit. Dus vandaar dat ik u/jullie hulp inroep. Helpt u Elise deze droom nog 1 keer waar te maken??

Alvast bedankt!!!!

23-08-2023 Inmiddels is er al wat tijd verstreken. Door corona is het nog niet mogelijk geweest om al naar Curacao te gaan maar in november gaat het dan eindelijk gebeuren!!! Mede door jullie donaties is het gelukt!! Tzt zal ik hier een update geven van de reis!!!

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
75 donaties
€ 1.830,00
Doel: € 3.000,00
61%