DOESLIEF en help Sia haar droom waar te maken

DOESLIEF en help Sia haar droom waar te maken | Geld inzamelen
 
 
DOESLIEF en help hen met een donatie en door dit bericht te delen. Dank u wel

 

In het kindertehuis van Stichting Les Amis de Gambie worden deze 25 kinderen al 10 jaar opgevangen. Zij krijgen naast een liefdevolle verzorging ook een gedegen opleiding om zo in staat te worden gesteld een toekomst in dit mooie maar arme land op te bouwen. En met succes, de oudste jongen volgt op dit moment een opleiding aan de HEAO.

Het kindertehuis is gebouwd en wordt gerund door Sia Jongeneel en Gert-Jan Bevers een zeer bevlogen Nederlands echtpaar. Op het moment dat Sia deze droom startte woonde ze in Luxemburg en daarom is het een Luxemburgse stichting.

Bij dit kleinschalige goede doel komt alles, maar dan ook alles bij de kinderen terecht en blijft er nergens iets aan de strijkstok hangen. Sia en Gert-Jan kunnen hun sponsoren recht in de ogen kijken.

Naast de verzorging van hun kinderen, waarbij ze geholpen worden door personeel uit de directe omgeving die hiermee ook weer verzekerd zijn van inkomen, proberen ze ook op allerlei manieren de mensen uit het dorp te helpen. Dus Sia enGert-Jan helpen heel veel mensen.

Het kindertehuis is geheel afhankelijk van sponsoring en donaties van geld en goederen. 


Maar deze droom heeft een andere wending gekregen. Sinds 2016 is Sia ernstig ziek. Ze heeft uitgezaaide eierstokkanker en niemand weet hoe lang ze nog te leven heeft. 

Haar lichaam raakt steeds verder uitgeput en ze moet haar dagelijkse energie heel goed doseren.  Maar deze kanjer gaat door en moet geholpen worden, ook als ze er straks niet meer is, moet het kindertehuis voort blijven bestaan. Het wordt voor haar steeds moeilijker op op zoek te gaan naar nieuwe sponsoren en het directe contact met sponsoren te onderhouden. Daarnaast is Gert-Jan ook al een paar keer geconfronteerd met gezondheidsproblemen. Deze mensen verdienen het zo om geholpen te worden.


Wij zijn in 2018 2 keer in Gambia geweest om hen met allerlei hand-en spandiensten te helpen en waren erg blij om te zien hoe gedoneerd geld heel erg goed terecht kan komen. 

Het kindertehuis is schoon, strak georganiseerd en er heerst een prettige sfeer bij de kinderen en het personeel.


Om deze reden wil ik u vragen om middels de doneerknop op deze pagina te helpen het voortbestaan van dit kindertehuis veilig te stellen. 

 

Heel hartelijk dank hiervoor

Dorothé Jacobs 

Vrijwilligster Stichting Les Amis de Gambie

 

Voor meer informatie zie de website  www.lesamisdegambie.comEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

10 donaties
€ 125,00
Doel: € 10.000,00
1%

Deze actie is gesloten.