Do you dare to make a difference?

Do you dare to make a difference? | Geld inzamelen
 
 
Danique naar Indonesië!

SELEMAT SIANG! 

Deze zomer zal ik samen met een Community Outreach Program (COP) naar Indonesië vertrekken! Dit is een internationaal project dat wordt georganiseerd door Petra Christian University uit Surabaya. Het project is bedoeld om de plattelandsbevolking op Oost-Java een helpende hand te bieden. Met de dorpsbevolking en de andere deelnemers werken wij samen aan een aantal projecten om het dorp waarin ze verblijven te verbeteren.

 

* Wat is COP?

Het COP is een organisatie dat jonge studenten de kans geeft om internationaal ontwikkelingswerk te gaan doen. Dit jaar zullen er vanuit Nederland 32 studenten deelnemen. Vanaf 10 juli t/m 4 augustus zullen wij verblijven in één van de 8 uitgekozen ontwikkelingsdorpen in het ontwikkelingsgebied Mojokerto, Oost-Java. Wij zullen worden ondergebracht door de lokale bevolking in een gastgezin deze periode, je Indonesische familie, dichter bij de cultuur kun je niet komen!

 

* Wat zal ik daar gaan doen?

Ik zal van maandag tot en met zaterdag aan de projecten in mijn dorp werken en op zondag heb ik een rustdag. Het project zal bestaan uit fysieke en non-fysieke projecten. De projecten kunnen ieder jaar verschillen en hangt af van het dorp en de behoeften. In het jaar 2016 is onder andere gewerkt aan de volgende fysieke projecten:

- Renovatie sanitaire voorzieningen
- Renovatie van de basisschool
- Verven van de klaslokalen
- Bouwen van een toegangspoort
- Waterleidingen naar huizen en gebedshuizen
- Renoveren preschool
- Waterzuiveringssysteem 


Er zijn ieder jaar ook een aantal non-fysieke projecten. Hierbij kun je denken aan:

- Voorlichtingen geven over hygiëne
- Spelactiviteiten voor kinderen
- Voorlichtingen geven gezondheid 
- Reanimatiecursus/EHBO
- Ondersteuning preschool

Eén van de bijzondere dingen van COP is dat je de kans krijgt een eigen project op te zetten. Zij vinden het belangrijk dat je jouw kennis en expertise in kan zetten om andere mensen te kunnen helpen! Je kunt hierbij denken aan het organiseren van sport- en spelactiviteiten voor kinderen of volwassenen, Engelse lessen of knutselactiviteiten. 

Vorig jaar december ben ik naar New York geweest met de organisatie Education First. In deze twee weken heb ik mijn Engels weten te verbeteren naar een C2 Niveau. Ik zou graag mijn kennis op gebied van de Engelse taal willen overbrengen aan de kinderen in mijn toegewezen dorp zodat als ik daar weer vertrek ik ook kan zeggen: Ja! ik heb deze kinderen geholpen met hun toekomst.

 

* Wat zal er gebeuren met de donaties?

De projectkosten bedragen €600 en het  retour vliegticket Amsterdam- Soerabaja € 1200.00.  Daarnaast komen er nog andere kosten bij, zoals  o.a. Visum, inentingen, hotel overnachting voor de 1ste en laatste dag. Via deze crowdfunding hoop ik een deel van de kosten te kunnen financieren. 
Tevens zal ik u op de hoogte houden door middels van foto's hoe mijn ervaring is geweest in het dorp op Java.

 

Alvast hartelijk bedankt!

 

Met vriendelijke groet,

Danique de BoerEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
12 donaties
€ 650,00
Doel: € 2.000,00
32%

Deze actie is gesloten.