DNA kits voor Cambodja

DNA kits voor Cambodja | Geld inzamelen
 
 
Stichting DNACambodia helpt Cambodjanen hun geliefden terug te vinden!

In oktober 2020 zijn Li-Da Kruger (UK), Kari Lemons (USA) en Meta Meulenbelt (NL) gestart met de stichting DNACambodia.

Alle drie hebben ze in het verleden Cambodjanen geholpen met het terugvinden van hun geliefden, door DNA testen af te nemen. Nu hebben ze hun krachten gebundeld om hun doel te bereiken: het mogelijk maken dat alle Cambodjanen die een geliefde zijn kwijtgeraakt om hun DNA in een database te plaatsen, zodat ze gematcht kunnen worden met hun familieleden. Cambodjanen zijn het contact met elkaar verloren door oorlog en doordat kinderen geadopteerd zijn, en DNA is vaak de enige mogelijkheid om elkaar weer terug te vinden.

Stichting DNACambodia is geregistreerd in Nederland in oktober 2020. Alle drie zijn lid van het bestuur van de stichting. De stichting wordt momenteel geregistreerd in Cambodja onder de naam Khmer Family Finder Organization (KFFO). 

https://www.dnacambodia.com
https://www.kffo.org

 

In september 2020 heeft een DNA bedrijf een groot aantal DNA testen gedoneerd, dus het inzamelen van DNA in Cambodja kan binnenkort beginnen. Wat nu nodig is is geld om de kosten die daarmee gemaakt moeten worden te kunnen dekken. Denk dan aan het betalen van staf die reizen om het DNA te kunnen afnemen, en de kosten voor het opsturen van ingezamelde DNA testen naar het laboratorium. We zijn dankbaar voor elk bedrag wat u doneert, wat ons kan helpen om meer DNA in te zamelen!

Als u liever doneert via GoFundMe, dan is dat ook mogelijk via deze link:

https://www.gofundme.com/dna-kits-for-cambodian-birthparents

 

Heel erg bedankt voor uw bijdrage aan het doel om Cambodjaanse mensen die elkaar uit het oog verloren hebben weer bij elkaar te brengen. Voor vragen kunt u de contact pagina gebruiken op onze website:
https://www.dnacambodia.com

Voor updates over onze stichting kunt u deze Facebook pagina liken:

https://www.facebook.com/groups/DNACambodia

Meta Meulenbelt Hörz
02-02-2021

De tekst op de doneeractie pagina is aangepast, omdat deze pagina nu gebruikt wordt voor het inzamelen van geld voor de stichting DNACambodia. Meta is deze inzameling in 2018 gestart als privé initiatief. Li-Da, Kari en Meta zijn heel blij dat ze elkaar hebben gevonden, en door deze nieuwe stichting hun gezamenlijk doel kunnen nastreven. We hebben de omschrijving van deze inzameling gewijzigd en zullen deze voortzetten als stichting DNACambodia. De stichting heeft zijn eigen bankrekening, dus het geld wat ingezameld wordt wordt naar deze rekening overgemaakt. Vanaf heden zullen de updates geplaatst worden uit naam van DNACambodia!


Meta Meulenbelt Hörz
17-03-2019

Inmiddels is het alweer een tijdje geleden dat ik een update heb geplaatst. Het is jammer dat ik via deze site geen plaatje mee kan sturen met de update. Ik heb namelijk een excel gemaakt waarin ik alle inkomsten en uitgaven laat zien. Als je deze wilt zien, dan raad ik je aan om naar de GoFundMe pagina te gaan en daar de update te lezen. Daar staat het overzicht namelijk wel in.

We hebben nu een kleine 20 DNA testen. Mean en ik hebben onze reis naar Cambodja geboekt, we vertrekken op 27 mei a.s.. Er hebben zich nog een paar mensen gemeld via de Facebook zoekpagina die ook graag getest willen worden omdat ze een kind kwijt zijn. Ik hoop dat ik zo veel mogelijk mensen kan testen tijdens onze reis!

Iedereen heel erg bedankt voor jullie bijdragen!


Meta Meulenbelt Hörz
18-12-2018

De eerste DNA kits zijn binnen!

Met het geld gedoneerd op deze site en op de GoFundMe pagina heb ik 9 DNA kits kunnen kopen. Helaas waren de verzendkosten $10 per kit (er was geen korting als je meer kits tegelijk bestelde) maar goed, dat zij zo.

Van mijn lieve zus heb ik 4 kits gedoneerd gekregen, en van een andere ouder van een Cambodjaans adoptiekind ook nog 1. Zelf had ik een half jaar geleden al een kit van MyHeritage gekregen, dus samen heb ik nu 15 kits. Geweldig! Ik kan nu in ieder geval alle geboorteouders die de afgelopen twee jaar contact met mij hebben opgenomen helpen, plus ik heb nog een paar extra kits over! Maar, mijn actie is nog niet voorbij.

De planning lijkt dat we ergens in het komende voorjaar of zomer naar Cambodja zullen gaan, dat wil zeggen, mijn dochter, mijn zus en ik, en mijn droom is nog steeds dat ik dat doe met 100 DNA kits in mijn koffer! Dus, alsjeblieft, help me door dit bericht door te sturen naar je vrienden, zodat ik binnenkort weer een batch kits kan bestellen. Alvast heel hartelijk bedankt!


Meta Meulenbelt Hörz
10-11-2018

Iedereen die mijn aktie deelt wil ik heel hartelijk bedanken. Zonder jullie weten mensen niet dat deze aktie er is!

Iedereen die me feedback heeft gestuurd, ook heel erg bedankt!
Ik heb mijn pagina aangepast, zodat het duidelijk is dat het belangrijkste waarvoor ik geld inzamel de DNA kits is. Als je liever een DNA kit wilt doneren rechtstreeks aan mij, dan kan dat ook. Ik heb daarvoor de links toegevoegd van de DNA bedrijven, inclusief mijn adres.

Ik kreeg ook nog de vraag of het DNA uiteindelijk ook in het Khmer Cousins project terecht zou komen. Dit is een project op de website FamilyTreeDNA om Cambodjanen die elkaar uit het oog verloren zijn weer bij elkaar te brengen. Uiteraard zorg ik ervoor dat het DNA wat ik uit Cambodja meeneem uiteindelijk ook in dit project terecht komt. Er zitten al van een kleine 200 mensen, waarvan veel geadopteerden, DNA in dit project, dus er is een kans dat er een match zal zijn met één of meer geadopteerden daar!

 

 


20 donaties
€ 575,00
Doel: € 4.000,00
14%