disability stigma in Ghana

disability stigma in Ghana | Geld inzamelen
 
 
Minder stigma en meer inclusie voor kinderen met een beperking in Ghana.

Nog een paar weken en dan is het zover: in het kader van de minor 'global awareness' vertrekken we naar Ghana om hier gedurende 3 maanden ons steentje bij te dragen aan de kwaliteit van leven van mensen met een beperking.

In Ghana heerst een groot stigma op het hebben van een beperking (zowel lichamelijk als geestelijk) waardoor deze mensen achtergesteld worden, geen deel uitmaken van de maatschappij en regelmatig het slachtoffer zijn van discriminatie en geweld. Wij zullen onze krachten bundelen op het gebied van verpleegkunde, sociaal pedagogische hulpverlening, journalistiek en vaktherapie om zo een duurzaam project op te zetten om deze kwetsbare groep een toekomst te kunnen geven en het stigma rondom het hebben van een beperking te verlichten.

Wij zullen onderzoek doen naar de toegankelijkheid van basisonderwijs voor kinderen met een beperking en hoe we deze toegankelijkheid kunnen vergroten. Daarnaast zullen wij ook praktische projecten opzetten. Denk hierbij aan opknap-werkzaamheden op ‘special needs-scholen’, het opzetten van een krant, het organiseren van uitjes voor achtergestelde kinderen en het geven van workshops op het gebied van eigen regie, preventie en sociale acceptatie. Dankzij uw financiële bijdrage kunnen wij tijdens deze 3 maanden en hopelijk ook hierna ontwikkelingen in gang zetten die ervoor zullen zorgen dat deze mensen een kans hebben op een betere toekomst.

‘Medaase!’
Sasha, Charlotte, Jasmine en Laura.

 

 

Ontwikkelingen volgen? Elke 2 weken een update op:  http://lauraschepens.reislogger.nlEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
22 donaties
€ 1.030,00

Deze actie is gesloten.