Directe hulp voor Lombok

Directe hulp voor Lombok | Geld inzamelen
 
 
Directe hulp na de aardbevingen in Lombok

Tijdens de aardbeving van 5 augustus waren wij zelf op het eiland Gili Air. Een mini tropisch eiland met prachtige natuur, lieve mensen, leuke eettentjes. Waar alles op loop of fietsafstand is. Auto’s en scooters zijn er niet. Een eiland waar je nemo kan zien als je gaat snorkelen, waar ze de heerlijkste juice voor je maken en je de zonsondergang kan bekijken zittend in een zitzak met een cocktail in je hand. Een eiland waar wij helemaal tot rust konden komen..tot 5 augustus 2018. 

De aardbeving met een magnitude van 6.9 heeft iedereen heel erg doen schrikken. We hebben veel geluk gehad bij het vluchten uit onze kamer. Gebouwen stortte in en mensen renden gillend weg uit hun huizen. De nacht hebben we met locals en toeristen doorgebracht op een open veld. Daar kwam de ansgt en paniek om tsunami gevaar. Wij hebben nog nooit zo hard gerend op blote voeten.

Wij zijn nu veilig thuis, maar veel mensen kunnen niet vluchten. Lombok en de Gili Eilanden zijn hun thuis. Hun huizen zijn ingestort (75% in het noorden van Lombok), er is amper eten en drinken en beperkt stroom. Los van de traumatische ervaringen hebben sommigen ook dierbaren verloren door de aardbeving.

Wij zijn na een zoektocht in contact gekomen met een medewerkster van ons hotel op Gili Air. Zij heeft Gili Air moeten verlaten i.v.m. veiligheidsreden. Op Lombok helpt ze waar ze kan. Ze koopt eten en drinken, maar ook tenten, matrassen en dekens. Daarnaast wil ze een schooltje oprichten, niet perse om onderwijs te geven, maar eerst om samen te komen, te praten en te spelen met elkaar. 

Hulp moet voornamelijk komen van locals, blijvende toeristen en.. van u! Elke euro is welkom. Wij zorgen er persoonlijk voor dat het geld op de juiste plek terecht komt. 

Alvast bedankt voor uw hulp!

Liefs, 
Geert & Anoek

 

 

 

 

Anoek Mulder
26-08-2018

Update 26 augustus 2018

Bedankt voor alle donaties die zijn binnen gekomen! Itziar en wij zijn hier heel bij mee en zorgen dat het geld goed terecht komt. 

Itziar brengt dagelijks eten en drinken naar de kampung (tentenkamp) in het noorden van Lombok. Zoals rijst, eieren, water, maar ook watertaps, kleden, doeken, tandenborstels, maandverband en luiers.

Afgelopen donderdag is ze gestart met het schooltje. De vier scholen in Bangsal zijn allemaal ingestort en er zijn geen leerkrachten. Er zijn 53 kinderen tussen de 2 - 3 jaar, 75 kinderen tussen  de 4-5 jaar en 260 kinderen tussen de 6-10 jaar oud. 

Met de kinderen speelt ze leuke spelletjes, die Anoek heeft bedacht en doorgestuurd. Door het spelen van spelletjes, vergeten de kinderen even wat er is gebeurd en hebben ze plezier met elkaar. 
Van de donaties worden ook kleurpotloden, pennen en voetballen gekocht. Ook krijgen de kinderen hier eten en drinken. 

 


51 donaties
€ 1.384,00

Deze actie is gesloten.