Digitaal onderwijs voor scholen in Kenia

Digitaal onderwijs voor scholen in Kenia | Geld inzamelen
 
 
Kenia, school, scholen, onderwijs, educatie, dean

Het onderwijs in Kenia is erg gericht op het reproduceren van kennis in plaats van dat kinderen hun kennis leren toe te passen. Hierdoor kunnen zij hun kennis niet gebruiken voor problemen uit de praktijk. Dit is erg zonde, omdat de ontwikkeling van het kind achteruit gaat en dus daarmee ook het land. Kinderen zijn erg gemotiveerd om naar school te gaan en willen graag nieuwe dingen leren. Echter hebben scholen geen ervaring met het toepassen van kennis in de praktijk en hebben ze geen digital skills. 

DEAN erkent dit probleem en wil de kansen van deze kinderen vergroten. DEAN is een stichting die streeft naar het versterken van de educatie in sub-Sahara Afrika. Dit doet zij door jongeren kennis te laten maken met skills die een belangrijke rol spelen in het huidige tijdperk. DEAN legt de focus op het bevorderen van de STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics) onderdelen, omdat deze onderdelen een belangrijke rol spelen in de huidige samenleving. Dit doen zij al 15 jaar door basis-en middelbare scholen toegang te verlenen tot digitaal onderwijs. De digitale voorzieningen op scholen in Kenia zijn erg beperkt waardoor digitaal onderwijs lastig te realiseren is. Een goede oplossing voor dit probleem is de Raspberry Pi, een server die via een lokaal netwerk lesmateriaal beschikbaar stelt voor een groot aantal apparaten.

Wij zijn 3 studenten van de Technische Universiteit Delft, alle drie met een verschillende technische achtergrond (Industrieel Ontwerpen, Nanobiologie en Technische Bestuurskunde). Voor onze minor International Entrepreneurship & Development gaan wij samen met DEAN werken aan het introduceren van de Raspberry Pi op scholen in Kenia. Voordat de Raspberry Pi  kan worden ingezet op scholen dient er een behuizing om deze server gemaakt te worden, zodat harde schijven bevestigd kunnen worden, er geen losse draden in het leslokaal lopen en de server veilig in de klas geplaatst kan worden. Daarnaast is het van belang om scholen inzicht te geven in het belang van deze server, het zal de ontwikkeling van scholen flink kunnen bevorderen. Het enthousiasmeren van scholen zal gedaan worden door het organiseren van seminars en het bezoeken van scholen. Ten slotte zullen er ook trainingen worden georganiseerd om docenten te leren hoe ze de Raspberry Pi kunnen gebruiken. Dit alles zal worden gedaan in een nauwe samenwerking met de lokale vestiging van DEAN in Kenia.

Om de bovengenoemde punten te kunnen bereiken is er geld nodig. Wij willen u daarom vragen of u een kleine bijdrage zou willen leveren aan ons project. Zelf zullen wij onze eigen reiskosten en verblijf financieren. Het gedoneerde geld zal uitsluitend gebruikt worden voor de ontwikkeling en productie van de behuizing van de Raspberry Pi en voor het benadrukken van het belang van de inzet van deze server op scholen, zodat kinderen in Kenia een beter onderwijs toekomt.

Voor meer informatie bezoek:

https://www.dean.ngo/nl/

https://www.dean.ngo/nl/ict4e/elimupi/

Groeten, Roosmarijn Guijt, Marieke van Doorn en Arvind Choenni

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
11 donaties
€ 289,00
Doel: € 1.200,00
24%

Deze actie is gesloten.