Dierenopvangcentrum Rancho Fino

Dierenopvangcentrum Rancho Fino | Geld inzamelen
 
 
Help de dieren van dierenopvangcentrum Rancho Fino op Mallorca!

Hallo allemaal,

Mijn naam is Emma van Delft en ik ben 20 jaar oud. Ik woon in Voorhout maar vertrek in mijn meivakantie voor een kleine twee weken naar Mallorca om daar vrijwilligerswerk te doen bij Stacey van dierenopvangcentrum Rancho Fino.

Rancho Fino is een plek waar alle lijdende, ondervoede, mishandelde en achtergelaten dieren liefdevol worden opgevangen en verzorgd door Stacey. Haar verhaal, dat ik hier onder deel, raakte mij zo dat ik besloot mij in mijn zomervakantie nuttig te maken door daar te gaan helpen. Het geweldige werk van Stacey wil ik met deze actie ondersteunen aangezien zij heel hard werkt en de middelen beperkt zijn en elk dubbeltje naar de dieren gaat.

Het verhaal van Stacey:

Ik ben Stacey, ik woon sinds 3,5 jaar op Mallorca en heb een animalrescue. 2 jaar geleden startte ik een soort van ‘perongeluk’ Rancho Fino Mallorca Rescue. Het begon met Black-Jack, mijn eerste rescue paard. Uitgehongerd en stervende vond ik hem. Handje voor handje startte ik met voeren in de hoop dat hij het zou halen. En dat deed hij op wonderlijke wijze. Zo begon het. Omdat ik revaliderende was van mijn laatste operatie en geen baan had en eigenlijk niets te zoeken had op Mallorca moest ik hem Re-homen. Ondertussen waren mijn ogen geopend voor het dierenleed hier op het eiland. Wat zo mooi leek, bleek minder waar en Black-Jack kwam terug. Ik ben verhuisd en heb hem eeuwige trouw beloofd. Zo geschiedde. Ik kon niet meer aan de zijlijn staan of de andere kant opkijken. Want wat ik zie is afschuwelijk. Veel verborgen leed en erbarmelijke omstandigheden verscholen op prive terreinen op het platteland. Maar ook de honden buitengesloten op kleine balkons zonder schaduw in 40 graden. De racetracks voor paarden, het wedden met dieren, hondenvechten, de jacht en het illegale fokken voor de petshops die hier nogsteeds veel te jonge en doodzieke pups en kitten verkopen in glazen bakken. Hondjes en katjes in de vuilcontainers gedumpt in plastic zakken, verdrinken, Paarden vast gebonden aan bomen en verlaten om te verhongeren. Opgesloten in verborgen terreinen. De honden die 24/7 buiten aan de ketting liggen op deze verlaten terreinen als ‘levend alarm’ waar eens in de week iemand eten komt gooien. Vol wonden, ziekten, parasieten en honger liggen ze dag en nacht in de brandende zon of in de winter in het koude regenwater. De boerderij dieren die erg respectloos worden behandeld. Ezeltjes met hun benen aan hun hoofd gebonden zodat ze niet kunnen lopen. Dit is een kleine greep uit de verschillende en vreselijke situaties waar ik persoonlijk dagelijks mee te maken heb als dierenredster. Ik sta op voor hen die geen stem hebben. Ik werk ongelooflijk hard en heel erg veel om dit alles te kunnen bekostigen. Want dat is wat ik doe. Ik draag mijn rescue volledig zelf. De kosten zijn hoog, met bijvoorbeeld op het moment 9 paarden, pony’s, gemiddeld 10 honden, katten, kittens, maar vaak ook ezels, varkens, kippen, eigenlijk iedere ziel die hulp nodig heeft. Met fysieke hulp van vrijwilligers die komen en gaan. Het voer, de medicatie, operaties, spullen, hoefzorg, tandarts, verzekeringen, chips, paspoorten etc etc etc... het werk wat het brengt. Alles doe ik uit liefde en toewijding maar het is niet gemakkelijk. Ik leef met mijn dieren volledig offgrid. Dus van zonne-energie, water uit een put en alles zelf opgebouwd van niets.

Heel hartelijk bedankt voor uw bijdrage en u kunt er zeker van zijn dat uw geld besteed wordt aan hulp voor deze dieren. Voor de dieren die een tweede kans krijgen én verdienen!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
12 donaties
€ 236,00
Doel: € 300,00
78%

Deze actie is gesloten.