Dierenartskosten Stichting Arpa Nederland

Dierenartskosten Stichting Arpa Nederland | Geld inzamelen
 
 

De droom van Irene Orozco Carreras.

 

Wie is Irene Orozco Carreras?

Irene is een vrouw die zich al jong het veelvuldige dierenleed in haar woonplaats Ronda (Spanje) en omgeving aantrok. Zij nam al snel zwerfhonden mee naar huis om ze te verzorgen. Ze woonde toen nog thuis en naarmate het aantal zwervertjes toenam zag haar vader zijn huis veranderen in een dierenasiel. Hij vroeg haar een eigen plek te zoeken omdat haar roeping niet de zijne was. En een roeping is het, ook al zou Irene iets anders willen gaan doen, ze zou het niet kunnen, het zit haar in het bloed. Die eigen plek is er gekomen en toen ook die te klein werd is er vanuit de gemeente van Ronda een stuk grond aan haar toegewezen waar zij verder kon uitbreiden. Daar ontstond ARPA Simbiosis, het asiel.  ARPA staat voor Asociation Ronda Protectora de Animales.

 

Irene vangt daar honden en katten op die worden afgedankt, mishandeld of gewoon dolend op straat worden gevonden. Het asiel telt nu ongeveer 90 honden en  veel katten, die vrij in groepen kunnen leven en goed worden verzorgd. Een immense klus, die zij nagenoeg alleen uitvoert.

Wel kwam er vanaf 2016 hulp vanuit Nederland, twee toeristen die Ronda bezochten en op zoek waren naar een adoptie hond kwamen terecht bij het asiel van Irene en waren zo onder de indruk van wat zij  daar allemaal deed dat zij besloten haar te gaan helpen. En dat was de eerste stap naar het ontstaan van Stichting ARPA Nederland.

 

Stichting ARPA Nederland, inmiddels bestaande uit een team van toegewijde vrijwilligers, heeft een officiële status en probeert Irene en haar dieren zoveel mogelijk te steunen met hulpgoederen en donaties. Tevens wordt er een goed thuis gezocht voor, met name, de honden nadat zij helemaal zijn bijgekomen. Veelal in Nederland en België maar soms zelfs in Denemarken.

De stichting helpt met het sturen van voer, dekens, manden, hokken, matrasjes, medicijnen en met alles wat dieren nodig kunnen hebben. Daarnaast worden acties, zoals loterijen en veilingen, georganiseerd om dierenartskosten en de huur te kunnen betalen maar ook om bouwmaterialen te kopen en klussers in te huren die de leefomstandigheden van de honden maar ook die van Irene verbeteren.

 

Terug naar de droom van Irene.

De grootste kostenpost zijn de dierenartskosten. De meeste dieren zijn er slecht aan toe wanneer ze binnenkomen en hebben medische hulp nodig. Alle honden en katten ouder dan 6 maanden worden ook gesteriliseerd en/of gecastreerd en Irene is daarvoor afhankelijk van verschillende dierenartsen in de omgeving van Ronda. Dit betekent hoge rekeningen en heel veel op en neer rijden.

Irene haar droom bestaat uit een eigen operatiekamer binnen het asiel waar een bevriende dierenarts tegen een kleine vergoeding de standaardbehandelingen wil uitvoeren. Maar daarvoor is wel een speciale ruimte nodig. Het goede nieuws is dat die ruimte er inmiddels staat maar nu moet deze nog gevuld worden met de standaardapparatuur en dat is niet goedkoop. Vandaar deze fundraiser. Er is ongeveer 20.000 euro  nodig om de operatiekamer naar behoren in te kunnen richten.

Het zou honderden, soms wel duizenden euro’s per maand schelen en Irene heel veel tijd uitsparen. Maar Irene haar droom reikt verder dan het asiel, zij wil dolgraag een sterilisatieproject opzetten, iets wat zo nodig is in de omgeving van haar woonplaats. Dit alles komt niet alleen de dieren ten goede maar ook Irene zelf en dat verdient deze bijzondere vrouw die 24/7 bezig is voor haar dieren in het asiel, we zouden haar graag helpen haar droom waar te maken.

Claudia Cavé
24-12-2022

Bericht update;

13.215 euro. Lieve mensen, wat zijn we ontzettend blij met al jullie gulle giften We hebben er geen woorden voor! Uiteraard hebben de vrijwilligers in ons team ook niet stilgezeten. Er is een loterij gehouden met een fantastische opbrengst en de dames die spullen maken en verkopen hebben een geweldig bedrag bij elkaar gebracht. Ook loopt er nog een aanvraag bij Stichting Abri voor Dieren voor ondersteuning. Het is bijna kerstavond en we zijn er nog niet. We willen jullie dan ook vragen de actie te delen. Laten we hopen dat we in het nieuwe jaar dit prachtige doel kunnen realiseren. Daarmee helpen we enorm veel dieren en maken we Irene haar hartenwens waar. Dank vast!267 donaties
€ 14.460,00
Doel: € 20.000,00
72%