De zon voor altijd in je ogen

De zon voor altijd in je ogen | Geld inzamelen
 
 
Lotgenotencontact voor vrouwen met seksueel geweldservaring

Op 11 april 2019 organiseer ik een dag voor lotgenoten van seksueel geweld.

 
Al 20 jaar worden er in samenwerking met de Abdij van Berne Heeswijk, te Hierden, 2 keer per jaar weekenden gehouden waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. Deze weekenden worden door ervaringsdeskundige, Cobi begeleid.
 
Cobi is de eerste initiatiefneemster en doet dit inmiddels al 20 jaar op geheel vrijwillige basis.
 
Tijdens deze dag wil ik aandacht vragen voor de grote waarde van deze laagdrempelige ontmoetingen tussen lotgenoten in een niet-zorgomgeving en begeleid door ervaringsdeskundigen.
 
In deze lotgenotenweekenden ervaren mensen ruimte om aan de slag te kunnen gaan en van overleven naar leven te komen. Er wordt veiligheid geboden. Niks moet, alles mag, er is ruimte maar ook begeleiding in het onderzoeken. Het biedt ruimte om te zoeken naar “er zijn”, het biedt troost en laat voelen. Weer een weg inslaan op het levenspad, met de zon voor altijd in je ogen…..
 
Ik wil een educatief programma voor lotgenoten rondom het thema seksueel geweld realiseren en daarbij vooral het op weg gaan naar Dankbaarheid & Herstel.
 
Want dat is wat lotgenotencontact doet!

                    Er zijn lezingen en er is een speciaal muzikaal optreden!
 
Cobi staat zelf niet graag in de belangstelling hiervoor, toch wil ik haar in het zonnetje zetten en daarom bied ik haar juist een dag aan, samen met oud deelnemers, lotgenoten en hun naaste uit de afgelopen 20 jaar. En gaan we samen naar de huidige ontwikkelingen in deze tijd kijken rondom het thema seksueel geweld.
 
Een dag als deze organiseren kost geld ondanks veel vrijwilligers en hulp van de abdij. Daarvoor ben ik deze crowdfunding gestart.
Als er onverhoopt meer geld wordt gegenereerd dan nodig is voor deze speciale dag, dan zal dit gaan in een fonds om de voortgang van het lotgenotencontact te borgen.
 
                     Wil jij bijdragen voor de zon in iemands ogen?Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
18 donaties
€ 530,00
Doel: € 2.000,00
26%

Deze actie is gesloten.