De verdiende bonus voor Klaas Jan!

De verdiende bonus voor Klaas Jan! | Geld inzamelen
 
 
Na 12,5 jaar trouwe dienst verdient Klaas Jan zijn verdiende bonus waar die recht op heeft

Klaas-Jan van Steenbergen uit Leeuwarden kreeg als dank voor zijn 12,5-jarig werkjubileum bij de Jumbo in Leeuwarden een bonus van 350 euro. De vreugde was van korte duur. Omdat hij deels een Wajonguitkering krijgt, moest hij het geld afdragen aan het UWV.

Na het lezen van Klaas-Jan zijn Facebookbericht was ik met stomheid geslagen. We zouden dit soort mooie momenten moeten ontarmen en niet moeten afnemen. Wat Klaas-Jan heeft geflikt daar mag die onwijs trots op zijn.

„Ik vind het belachelijk”, verwoordt vaste klant Richard van Straaten (54) uit Leeuwarden het gevoel van velen. Hij kent de vakkenvuller ’van gezicht’. „ Eigenlijk zou hij een dubbele bonus moeten hebben. In mijn omgeving zijn ook mensen met een beperking en het is juist heel knap dat hij werkt. Iedereen hier is tevreden over hem, laat hem dat extraatje dan lekker houden.” 

Laten we met zijn allen achter Klaas-Jan gaan staan en ervoor zorgen dat hij die bonus dubbel en dwars krijgt want dat verdient hij! Deze maatregel is juist in strijd met het beleid. Hij wordt gestraft omdat die een baan heeft terwijl het UWV juist wil dat mensen aan het werk gaan.

Op naar een mooi bedrag voor Klaas-Jan!

 

Nieuwsberichten over Klaas-Jan:

- https://www.lc.nl/friesland/Leeuwarder-Wajonger-krijgt-bonus-van-Jumbo-maar-moet-deze-afstaan-aan-het-UWV-24332984.html

- https://www.telegraaf.nl/nieuws/3391274/vakkenvuller-moet-zijn-jubileumbonus-weer-inleveren

- https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2019/een-teleurstellend-jubileum-voor-jumbo-medewerker-klaas-jan-uit-leeuwarden/

 

 

 Renzo Engwerda

Initiatiefnemer - 'Bonus voor Klaas-Jan'

 

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
39 donaties
€ 297,00
Doel: € 350,00
84%

Deze actie is gesloten.