De Tijvert maak van een huis een thuis!

De Tijvert maak van een huis een thuis! | Geld inzamelen
 
 
Help mee om van een huis een thuis te maken, voor de dertien statushouders van de Tijvert

Bureau Nieuwkomers uit Boxtel werkt samen met Avans Hogeschool ’s Hertogenbosch. Meerdere groepen studenten zijn hier aan de slag met diverse opdrachten. Eén van deze groepen gaat aan de slag in De Tijvert. Hun doel: een fijnere leefomgeving creëren voor statushouders.

De Tijvert, nabij het Boxtelse Baanderherencollege, is een voormalig hotel voor leerlingen. De kamers zijn eind 2016 omgebouwd en geschikt gemaakt voor de huisvesting van dertien statushouders. Zij zijn als vluchteling erkend en mogen in Nederland blijven. De voornamelijk Syrische mannen hebben hier begin 2017 hun intrek genomen. Het woongebouw beschikt ook over een gemeenschappelijke ruimte. De mannen mogen hier vijf jaar blijven wonen en staan ondertussen ingeschreven voor een reguliere huurwoning.

Ze krijgen van de gemeente een inrichtingskrediet. Met dit geld kunnen de meest basale benodigdheden voor de nieuwe kamer aangeschaft worden. Het inrichtingskrediet is bedoeld als lening, dus wanneer de statushouders een baan hebben moeten ze dit in geheel terug betalen. Echter is deze lening niet genoeg om ook spullen voor de gezamenlijke woonkamer te bekostigen. waardoor veel statushouders vaak alleen op hun kamer zitten en niet in contact komen met anderen waardoor eenzaamheid ontstaat.

Een groep van vijf studentes Social Work van Avans (Daan, Cheyenne, Nina, Nina en Fenne) ging onlangs op bezoek bij deze statushouders.

Hun indruk: de meubels zijn aan vervanging toe en het schilderwerk en de vloer en de muren kunnenwel een opknapbeurt gebruiken. Op die manier willen zij een fijnere leefomgeving creëren waar de statushouders buurtbewoners kunnen uitnodigen. Een fijnere woonomruimte zou hierbij kunnen helpen.

Wij willen geld inzamelen om voor een opgeknapte gemeenschappeijke woonruimte te zorgen en daar hebben wij u hulp voor nodig! 
Wilt u mee helpen om van een huis een thuis te maken? Kom in actie en steun ons!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
2 donaties
€ 15,00
Doel: € 2.500,00
0%

Deze actie is gesloten.