De Kruidenhoeve Milheeze | Geld inzamelen
 
 

De Kruidenhoeve Milheeze

Het maken van een prikkelarme omgeving Making a poor stimulus environment

The Herbal farm farm ' herbal farm ' is a not-for-profit healthcare institution in Milheeze, which anyone who is in need of care. The quiet and beautiful location provides a soothing effect on our clients. The clients consist primarily of children with autism.

Herbal care farm Homestead features a large herb garden where clients can make or a walk. Cuddling with our rabbits, piglets, sheep and our dog. Or how about a yummy drink on our cosy terrace. Not only our peaceful setting makes for a soothing effect, but also our specific approach. The herb farm is based on the unique power source of the client and put in on his or her talents. Also the care specified on the client and they are working on personal learning goals.
The finance which the Herbal farm receives its primarily intended for the care and the bureaucracy is minimal.

It is for the construction of a barbed poor environment in the herb farm. The Herbal farm believes it is important to create a space where children receive as little as possible incentives. These children often have to contend with diagnoses that cause them to stimulus-sensitive. With this space seeks to minimize these incentives, a secure and trusted space, in short a place for every child.
From this vision is also the name for the building; the Rainbow.
The Rainbow shows that each child its own form and color, but all children together a beautiful Rainbow forms. This is what one wants to create a place where every child can and rest can find special or a new start (integration to school). To achieve this there is a conversion that new spaces created. Two spaces will serve as relaxation rooms. One is decorated to give training and get a quiet appearance.
Furthermore, there is a room where storage will be built. Storage of materials development and play material. This is all in carry baking posted the same color, so that children can easily address these bins when necessary. Get all the cabinets the same color, also the bins get the same color throughout the building. This to rest. 

Furthermore, there are existing areas (Hall, kitchen and crea space) that need a lick of paint and air should be by electronic devices. The children would like to acquaint you with digitization of now. This means that one likes a IWB to purchase in support of training and want to ict skills, go one with color lights works that may have effect on the mood of children.Further, there is still a "snoezel" area where children can draw and back to themselves. This is supplied with soft material against the wall and decorated with sensopathisch material. 

All these changes make for a major expense and are looking for one sponsor. Sponsors who contribute want to wear to a custom space for special children. Sponsors who have affection with the care and love these children. Sponsors see what this space can offer.
www.kruidenhoeve.com

De Kruidenhoeve
Zorgboerderij ‘Kruidenhoeve’ is een non-profit zorginstelling in Milheeze, die zich hard maakt voor een ieder die zorg behoeft. De rustige en mooie ligging zorgt voor een rustgevende werking op onze cliënten. De cliënten bestaan voornamelijk uit kinderen met autisme.

Zorgboerderij de Kruidenhoeve beschikt over een grote kruidentuin waar clienten een lekkere wandeling kunnen maken of tot rust kunnen komen. Lekker knuffelen met onze konijnen, zwijntjes, schapen en onze hond. Of wat dacht je van een lekker drankje op ons gezellige terras.
 Niet alleen onze rustige omgeving zorgt voor een rustgevende werking, maar ook onze specifieke aanpak. De Kruidenhoeve gaat uit van de unieke krachtbron van de cliënt en zet in op zijn of haar talenten. Ook wordt de zorg gespecificeerd op de cliënt en werken zij aan persoonlijke leerdoelen.
De financien welke de Kruidenhoeve ontvangt zijn primair bestemd voor de zorgverlening en de bureaucratie is minimaal.
Het voornemen bestaat voor de bouw van een prikkelarme omgeving in de Kruidenhoeve. De Kruidenhoeve vindt het belangrijk om een ruimte te creëren waar kinderen zo min mogelijk prikkels ontvangen. Deze kinderen hebben vaak al te kampen met diagnoses die ervoor zorgen dat ze prikkelgevoelig zijn. Met deze ruimte wil men deze prikkels minimaliseren, een veilige en vertrouwde ruimte bieden, kortom een plek voor ieder kind.
Vanuit deze visie is ook de naam voor het gebouw ontstaan; de Regenboog. De Regenboog laat zien dat elk kind zijn eigen vorm en kleur heeft, maar alle kinderen samen een mooie regenboog vormen. Dit is wat men wil creëren, een plek waar elk speciaal kind terecht kan en rust kan vinden of een nieuwe start kan maken (integratie naar school).
Om dit te realiseren is er een verbouwing nodig waarbij nieuwe ruimtes gecreëerd worden. Twee ruimtes zullen fungeren als rustruimtes. Een wordt ingericht om scholing te geven en krijgt een rustige uitstraling. De tweede rustruimte wordt ingericht met zacht materiaal zoals matten, kussens en dergelijke om even tot rust te komen. 
Verder wordt er een ruimte gebouwd waar opslag zal zijn. Opslag van ontwikkelingsmaterialen en speelmateriaal. Dit wordt allemaal in draagbakken geplaatst die dezelfde kleur hebben, zodat kinderen deze bakken makkelijk kunnen pakken wanneer nodig. Alle kasten krijgen dezelfde kleur, ook de bakken in het hele gebouw krijgen dezelfde kleur. Dit om rust uit te stralen. 
De kleuren waarmee gewerkt gaat worden zijn lavendel, licht grijs en wit. Lavendel is de kleur van rust en straalt dit ook uit. Deze kleuren vormen de basis in elke ruimte. In de rustruimtes zal met natuurtinten en natuurbehang gewerkt worden, wederom voor de rustgevende werking. 
Verder zijn er bestaande ruimtes (hal, keuken en crearuimte) die een likje verf nodig hebben en voorzien dienen te worden van elektronische apparaten. Graag wil men de kinderen kennis laten maken met digitalisering van nu. Dit wil zeggen dat men graag een digibord aan wil schaffen ter ondersteuning van scholing en ict-vaardigheden,ook gaat men met kleurlichten werken die effect kunnen hebben op de stemming van kinderen. Verder komt er nog een snoezelruimte waarin kinderen zich terug kunnen trekken en tot zich zelf kunnen komen. Deze wordt voorzien van zacht materiaal tegen de muur en ingericht met sensopathisch materiaal. 
Al deze veranderingen zorgen voor een grote kostenpost en hiervoor zoekt men sponsoren. Sponsoren die een steentje bij willen dragen aan een aangepaste ruimte voor speciale kinderen. Sponsoren die affectie hebben met de zorg en deze kinderen een warm hart toedragen. Sponsoren die zien wat deze ruimte kan bieden.
www.kruidenhoeve.com



Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.








 

Laat een reactie achter

1 donatie
€ 10,00
Doel: € 20.000,00
0%