De Hartenluisteraar

De Hartenluisteraar | Geld inzamelen
 
 

"Wie vertelt mijn verhaal door?"

Dit was het laatste gesprek tussen Ellie, mijn zus, en haar goede vriendin op de zaterdag voordat Ellie kwam te overlijden. Ellie had een aangeboren hartafwijking en droeg een pacemaker om haar hart te ondersteunen. Al haar hele leven liep zij ziekenhuis in en ziekenhuis uit. Dan weer voor een controle, dan weer een kleine ingreep of een operatie. Ondanks haar afwijking, haalde Ellie alles uit het leven. Zij wilde ook graag anderen helpen en haar droom was altijd om doktersassistent te worden. Ze heeft altijd een speciale interesse in het hart gehad en heeft jarenlang op de afdeling Cardiologie gewerkt in het HagaZiekenhuis in Den Haag. Die interesse bleek ook de redding van haar man. Met haar hoofd op de borst van haar man, hoorde zij een klein ruisje. Met haar stethoscoop kon zij dit bevestigen en doorverwijzen naar de specialist. De diagnose was een lekkende hartklep. Ellie heeft zijn leven gered.

Op vrijdag 25 maart 2022 is Ellie overleden. 38 jaar mocht zij maar worden. Haar hart had een ontsteking opgelopen: endocarditis. In 2012 had zij ook endocarditis en heeft zij zich hier doorheen gevochten. Dit keer was het zeer agressief en binnen een heel kort tijdsbestek was zij er niet meer. Haar vraag die zaterdag, "wie vertelt mijn verhaal door", kwam hard bij ons binnen.

Ter nagedachtenis van Ellie is Stichting Pace Makers opgericht. De stichting zet zich in voor meer bewustwording van endocarditis onder hartpatiënten en naar verder onderzoek naar deze ziekte. Om het verhaal van Ellie door te vertellen, willen wij haar verhaal in boekvorm uitbrengen: 'De Hartenluisteraar'. De opbrengst van het boek wordt volledig gebruikt om verder onderzoek naar endocarditis te financieren. 

Elke bijdrage helpt ons niet alleen om het verhaal van Ellie te vertellen, maar ook om indirect anderen te helpen en te zorgen dat andere families het leed wordt bespaard. Haar verhaal vertellen helpt ons ook om haar niet meer te vergeten. Het gemis van een dochter, een vrouw en een zus valt ons zwaar. Ellie ontbreekt aan ons. 



Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.








57 donaties
€ 1.742,00
Doel: € 30.000,00
5%