De Galaxy 0181

De Galaxy 0181 | Geld inzamelen
 
 

Galaxy 0181.
Een nieuw exclusief clubhuis in Spijkenisse voor kinderen. Een plek waar kinderen met dezelfde gemeenschappelijke interesse in wetenschap, technologie, digitale en elektronische kunsten elkaar kunnen ontmoeten.

Een club voor álle kinderen (zonder uitzonderingen), ook met een lichamelijke of geestelijke (meervoudige) beperking, stoornis in het multi diverse spectrum, een handicap, genetisch-, chronische aandoening of ziekten. Waar ze elkaar leren kennen, samen spelen, leren, ontdekken, bedenken, experimenteren, creëren en bouwen. 

Galaxy Messroom.
De Messroom is de huiskamer, de basis van de Galaxy. Een plaats waar kinderen met dezelfde interesse in technologie, wetenschap en digitale kunsten kunnen samenkomen en worden uitgedaagd om te leren, spelen, creëren, ontdekken, uitvinden en bouwen. We houden van gezelligheid, vieren verjaardagen en feestdagen, organiseren clubevenementen, presenteren hier CyberLab creaties en Robots Got Talent gepresenteerd. Er is een podium waar je kunt zingen (karaoke), muziek kan maken, ouderwetse platen gedraait kunnen worden, een mini 3D bioscoop, een spelletjeshoek. Je kan er Just Dance, Guitar Hero en andere gezamenlijke, bewegelijke en muziekale spellen. Ook is er natuurlijk plaats voor de non-digitale spelletjes, zoals Rummikub, Kaartspellen, Schaken, Yathzee, Backgammon, Risk, Mens ergers je niet enzovoort.  

De Galaxy is rolstoeltoeganelijk, iedereen is welkom!

GameLounge.
Gamen is een belangrijk onderdeel binnen de Galaxy. We organiseren Galaxy Challenges waar we het tegen elkaar opnemen in bekende games zoals Pillo, Mariokart, Just dance, Star wars, Minecraft, Animals Crossing,  Among us ,Little Big Planet, Sims, Rayman enzovoort. Met extra aandacht aan Esports zoals FIFA, F1, League of Legends, Fortnite en Dota 2. Het is onze droom om in de toekomst ook de ouderwetse Arcade games zoals PacMan, Galaxy, Super Mario, op een flipperkast en airhockey tafel te kunnen spelen. Elk kwartaal organiseren we Game Events met partners en spelen we met gewone én speicaal ontwikkelde controlers voor kinderen met een beperking of handicap. We strijden in battles om prijs, eer en het jaarlijks voor het kampioenschap in de Galaxy Game Battles. We geven fysieke Martial Arts workshops en proeflessen zoals Aikido, boksen enzovoort en spelen we ook de games van deze sporten.

Pillo Games.
Pillo is bedoeld voor kleintjes en kinderen met een lichamelijke of geestelijke (meervoudige)beperking, stoornis of handicap. Pillo maakt het mogelijk voor iedereen om spelletjes te spelen, zelfs ondanks beperkingen. Door een normaal kussen als controller te gebruiken, kan je op oneindige manieren meedoen, of je nu jong, oud, gezond of beperkt bent. Knijp, knuffel, duw, sla of druk om interactie te hebben met het spel en/of je medespelers. Met deze unieke spellen stimuleren we beweging, trainen we het actie en reactie vermogen, prikkelen en activeren we de spelers. Speel samen met anderen of lekker alleen. Pillo is ontwikkeld om zonder begeleiding gespeeld te kunnen worden en door de vele verschillende spellen kan iedereen op een andere manier plezier beleven met Pilo. De Pillo-games zijn breed inzetbaar door de zeer intuïtieve interacties; knuffelen, knijpen, draaien & schudden. Het kussen stelt iedereen in staat de games te besturen. Pillo games zijn gemaakt voor een breder publiek dan de traditionele consoles en controllers. Hierdoor zien we dat Pillo ontzettend goed aansluit bij de doelgroep ernstig meervoudig beperkt en jonge kinderen. Pillo Doelen. Actie, reactie, besef, motoriek en coördinatie trainen, (specifieke) bewegingen stimuleren, snoezelen en tot rust komen, contact leggen met anderen, samen spelen, nieuwe dingen leren over jezelf, het dagelijks leven en natuurlijk gamen.
https://pillo.nl

Safe Space, VR, 360 Games.
De Safe Space is een Virtual Reality kamer, een sensorische ruimte, zintuigenkamer, voor kinderen en jongeren met een lichamelijke of geestelijke beperking, chronische ziekte, met name voor kinderen met een stoornis binnen het neurodiverse spectrum (autisme).

De ontwikkelaars hebben deze software gecreëerd om de impact van autisme te verminderen, door de sensorische problemen aan te pakken om de levenskwaliteit en het algemene welzijn van een kind te verbeteren. Om zo jongeren (met of zonder) autisme, een stoornis of beperking, een betere toegang tot het onderwijs en persoonlijke ontwikkeling te bieden en hun vaardigheden op het gebied van zelfstandig functioneren en coping mechanismen te verbeteren. Door het vermogen om hun gedrag zelf te reguleren, te beheersen en te vergroten, versterken we de onderlinge banden tussen kind, ouder, onderwijs, de lokale gemeenschap en de samenleving. Het bevordert de geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren door angst, verdriet of boosheid, in verband met sensorische problemen, te verminderen en te verwerken.

Sense Space is bedoeld voor emotionele ondersteuning. Er zijn vier unieke locaties gecreëerd om gebruikers onder te dompelen in omgevingen die hun directe emotionele behoeften weerspiegelen en vervullen. 
https://www.safespacevr.com

CyberLab. 
Het CyberLab is een creatie space, atelier en digitaal laboratorium, waar kinderen aan projecten en experimenten kunnen werken, kunsten kunnen maken en technische creaties kunnen bedenken én bouwen. We brengen ouderwets speelgoed, Lego, knuffels en poppenhuizen tot leven en in beweging. We bedenken en bouwen pratende spiegels, deurbellen, autootjes, vliegtuigjes, muziekintsrumenten én natuurlijk robots (robotica voor kinderen).

De beste, slimste robot creaties presenteren zichzelf voor een jury en strijden voor de Galaxy Awards in "Robots Got Talent". De robots worden opgezet vanuit bouwpakketjes en eigen ontwerpen (met recyclebare materialen en onderdelen uit oude apparaten) naar leeftijd en ervaring. Hoe ouder een kind wordt, hoe ingewikkelder de robot. In het CyberLab werken we ook aan sociale- en wetenschappelijke experimenten en bouwwerken. Hoe maken we energie? Bouwen we samen aan een pratende bel of prullenbak, Pixelbars licht, zonnepanelen en energie opwekkers zoals zoutaccu’s. Kleine wetenschappers en jonge onderzoekers kunnen werken aan vraagstukken zoals bijvoorbeeld, hoe laten we een plantje groeien zonder zonlicht? Hoe maken we een automatisch irrigatiesysteem (water) voor ons Galaxy tuintje? We organiseren ook workshops voor kinderen met een beperking, handicap of stoornis. De galaxy zorgt dat iedereen mee kan doen aan challenges. Wat we samen maken in het CyberLab is thuis ook echt bruikbaar.

Tech Louge.
De TechLounge is een ruimte met computerterminals voor het maken van spreekbeurten, presentaties, printen en kopiëren. Op deze computers zijn standaard tekstverwerkings-, video-, foto-, illustratie-, muziek-, programmeer- en andere software geïnstalleerd om mee te werken. Wil je graag leren programmeren? Een tutorial volgen? Een tekst schrijven voor een song of je eigen boek? Foto’s en video’s bewerken? Een bouw- of kunsttekening maken? Je eigen game ontwikkelen? Iets onderzoeken of informatie verzamelen? Of andere creatieve ideeën en uitvindingen uitwerken? Dan is de TechLounge jouw space!

Binnen de Galaxy heb je alléén toegang tot gefiltert, kindvriendelijk internet, zonder geweld en toegang tot schadelijke content. In geval van incidenten, kwaadwilligheid of strafbare overtredingen, van binnen- en of buitenaf zullen er maatregelen getroffen worden in lijn der wet. Dit doen wij om de persoonsgegevens en digitale identiteiten van kinderen binnen het digitale netwerk en de infrastructuur van de Galaxy optimaal te kunnen beschermen. 

FoodHack Space.
Een keuken voor waar we met eten spelen. We maken bijvoorbeeld spaghetti in de normale versie en hacken het recept door het gehakt en tomatensaus te vervangen door fruit met aardbeiensaus en kijken of het smaakt. Ook bedenken we decoratief eten zoals een eetbare robot. Fusion Food Hacks, kinderen nemen familierecepten mee, die mixen we met elkaar dat een vreemd effect heeft op je brein. Bijvoorbeeld kapsalon met gekookte aardappelen en spruitjes, stamppot Chinees-Surinaams, Paella met aardappelen en boerenkool, enzovoort. 

Galaxy Dojo.
In de Galaxy tuin vind je de “Dojo Space”. Een combinatie van een sport- en ontspanningsruimte. Hier kunnen kinderen in kleine groepjes meedoen aan workshops zelfverdediging, Yoga en meditatie, Martial Arts proeflessen volgen. Er is ook een trainingshoek waar je snelheid, motoriek, coördinatie op ritme en aanpasbare snelheid kunt trainen, door middel van een Boksapparaat en muziek.

Regelmatig nodigen we sportexperts of trainers uit om te vertellen over een sport en worden er proeflessen en Clinics gegeven. Door middel van uitwisselingsprogramma's en stimuleren buiten activiteiten en offtime.

Galaxy Lodges. Logeren bij de Galaxy!
De Galaxy heeft 2 Lodges compleet met keukentjes, eigen toilet, douche en terras. Voor meer hulpbehoevende kinderen met begeleiding is er binnen een grote badkamer beschikbaar. Het ligt op een afgelegen, rustige plek waar je eventjes bij kunt komen in een huiselijke sfeer. De Galaxy is gelegen in een rustige en nette wijk en is er een goede band met de buurt. In de avond is het buiten rustig en verzorgt niemand overlast. Uiteraard zijn er wel uitzonderingen op clubdagen en bij “Robots got Talent”, in algemene orde is exclusiviteit en rust een Galaxy uitgangspunt. De Lodges worden kindvriendelijk ingericht en is de gehele locatie rolstoelteogankelijk. Binnen in het huis een grote badkamer en toilet. 

In het Nieuws:

https://www.spieke.nl/2022/12/lisa-richt-cyber-clubhuis-de-galaxy-op-in-spijkenisse

Email: lisa@digitalmartialarts.nl

Volg ons op:
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100085323612868
Instagram:https://instagram.com/degalaxy0181?igshid=YmMyMTA2M2Y=

 

 

  

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
4 donaties
€ 75,00
Doel: € 100.000,00
0%