De 3 lieve meiden

De 3 lieve meiden | Geld inzamelen
 
 
Gun jij met mij deze 3 lieve meiden samen wat plezier

 

Hulp voor de 3 meiden. 


Dag lieve mensen. Ik zet mij in voor een alleenstaande moeder waarvan ik vind dat zij het ontzettend zwaar heeft en wel wat hulp kan gebruiken. Ik leerde Nance kennen op het schoolplein. Onze dochters zitten in dezelfde klas en ik raakte met haar aan de praat toen onze dochters samen wilden spelen. Halverwege het school jaar vertelde Nance mij dat haar jongste dochter leukemie (ALL) heeft en dat ze een paar maanden voor ze de diagnose kregen in scheiding lag. Dit is al ondraaglijk maar al helemaal als je er 24/7 alleen voor staat. Hoe heftig wil je het hebben en hoeveel kan een mens aan.. 


Angie die nu inmiddels 4 jaar is en nu ook op school zit moet iedere week naar het ziekenhuis voor meerdere chemokuren. (Ze heeft nu a 300 kralen aan haar kanjerketting). Helaas kan ze ook vaak niet naar school. Van de chemotherapie kan ze heel ziek zijn. En soms zakken de bloedwaarden zo erg dat ze weer terug moet naar het ziekenhuis en daar een aantal nachten moet blijven aan de antibiotica. Angie is heel vatbaar en zeker koorts is erg gevaarlijk. En wat wil je dan als kind? Inderdaad bij je mama zijn. Maar Nance moet haar werk nu weer opbouwen en staat met haar handen in het haar, omdat Angie haar behandeling pas in september 2019 afloopt. 


Ik vind dit zelf heel erg dat een alleenstaande moeder met een zieke dochter, net gescheiden er helemaal alleen voor staat. Met de extra zorgen nog er omheen. Er zijn in Nederland geen goede voorzieningen of regelingen om hierin tegemoet te komen. 

Daarom vind ik dat haar gezinnetje minder zorgen zou moeten hebben. En helaas draait het in het leven allemaal om geld. Ik zou het zo fijn vinden als ze met z'n drieën ook leuke dingen zouden kunnen doen. Om even op adem te kunnen komen. Geen geld zorgen maar lekker op vakantie of naar een pretpark of zomaar een mooie jurk voor de kids zou kunnen kopen, of als ze 4 dagen in het ziekenhuis zit niet na te hoeven denken aan de kosten die ze maken. Een ziek kind brengt ook veel extra kosten met zich mee. Denk aan reis- en parkeerkosten, maar ook medicijnen die niet vergoedt worden, kosten voor eten in het ziekenhuis, aangepast voedingspatroon etc. 


En niet te vergeten heeft ze nog een dochter Vlinder van zes jaar, die de nodige aandacht nodig heeft. Vlinder is super goed in turnen en is gevraagd in een talent groepje deel te nemen. Zij kan thuis gebracht worden uit gym door moeders waarvan hun kinderen ook op turnen zitten. Maar alleen de kosten voor de contributie zijn amper op te brengen voor een alleenstaande moeder. (Deze zijn meer dan €1000,- per jaar). Als je aan Vlinder vraagt wat wil je later worden, dan zegt ze de beste turnster van de wereld! Kunnen wij haar nou niet helpen tot eind september 2019. Zodat deze mama gewoon bij haar zieke dochter kan blijven zonder zorgen en een heel klein beetje van haar kindjes mag genieten... ik gun Vlinder haar sport en Angie haar mama. Gunnen jullie het hen samen met mij? ❤

Veel liefs Maike de Goede.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
121 donaties
€ 2.535,00

Deze actie is gesloten.