De 11 van Joure

De 11 van Joure | Geld inzamelen
 
 
De 11 van Joure is een zwemtocht in en om Joure op zondag 6 september

Sommige mensen hoef je niet te inspireren, die hebben een tomeloos doorzettingsvermogen en proberen alles uit het leven te halen. ‘Soms moet je iets twee keer proberen, voordat het lukt’, sprak Maarten van der Weijden na het behalen van zijn 11 steden zwemtocht. Deze woorden kwamen binnen bij Benno, die bij de finish in Leeuwarden stond. Voor Benno geldt ook dat opgeven geen optie is. 

Benno trof in 2012 het noodlot. Een moment waardoor het leven letterlijk en figuurlijk stil lag. Benno liep een partiële dwarslaesie op. Het was zowaar erop of eronder. Het maakte het ware karakter van deze Tuinstra wakker, waarbij opgeven geen optie is. Benno kon niks na twee keer proberen, hij moest vanaf die dag vaak zoveel moeite doen dat vier, vijf en zelfs na tien keer iets proberen het nog geen enkel succes opleverde. Doorzetten tot het wel lukte was het nieuwe normaal. Zo heeft hij ook opnieuw moeten leren lopen, fietsen en zwemmen. En ook dat is redelijk gelukt, al zal het hem ergens altijd meer moeite kosten. Anderen zullen dat niet aan hem merken, Benno zet wel door.

Meedoen met de 11-steden zwemtocht van 2020 en in elke stad 2 kilometer zwemmen was het doel, maar Corona gooide roet in het eten. Benno heeft in die voorbereiding sponsorgelden geworven ten behoeve van de Maarten van der Weijden foundation. De stichting die kankeronderzoek ondersteunt. Hij wil dit sponsorgeld niet ‘zomaar’ doneren zonder een tegenprestatie te leveren, dat zou in Benno zijn ogen te makkelijk zijn.  

Daarom heeft Benno ‘de 11 van Joure’ bedacht en wil op 6 SEPTEMBER  11 kilometer gaan zwemmen in en om Joure. Het is een hele uitdaging, maar Benno doet zijn eigen ding en gaat het proberen. Een zware en gedegen voorbereiding met als slot een ware slijtage slag, ‘maar dit is niks ten opzichte van de strijd die velen door deze ziekte meemaken’ vindt Benno.

Voor vragen, mail: bennotuinstra@gmail.com

Doneer ook aan ‘de 11 van Joure’ en steun de Maarten van der Weijden Foundation.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
210 donaties
€ 13.242,00

Deze actie is gesloten.