dakloos maar niet hopeloos

dakloos maar niet hopeloos | Geld inzamelen
 
 
veel kinderen dakloos naar aardsverschuiving

Tragedie in Freetown.

“Dakloos maar niet Hopeloos”

In Sierra Leone heeft in august 2017 een grote tragedie afgespeeld. In 2015 werd het land al geteisterd door ebola. Kort geleden in 2017 gebeurde tijdens de moesson een ramp, want op de heuvels bij Freetown vond een enorme aardverschuiving plaats.

Na de burgeroorlog die ongeveer 10 jaar duurde, trokken veel mensen vanuit de dorpen naar Freetown. De mensen daar beschikten over weinig middelen. Hierdoor zijn, al dan niet illegaal, bomen gekapt op de heuvels rond Freetown en is ook illegaal gebouwd. Vanwege de bomenkap zijn de heuvels zeer kwetsbaar geworden.  

Tijdens de moesson waarin hevige regenval, wind en overstromingen zijn, heeft in de periode van juni tot en met oktober 2017 de natuur de heuvels weggevaagd.  Er zijn meer dan 1000 mensen omgekomen onder de stroom van modder. De overlevenden zijn dakloos geworden en hun schaarste bezittingen kwijtgeraakt.  Velen zwerven nu nog op straat. 

Deze daklozen moeten geholpen worden!

Wij als Stichting “The help link” willen met het project  “Dakloos maar niet Hopeloos” de meest kwetsbare mensen, kinderen en ouders helpen. Dit in samenwerking met de plaatselijke stichting ‘Better life for all Sierra Leone’ die in Freetown goed werk verricht.

Met behulp van giften willen we kleinschalig kinderen en ouders een toekomst bieden voor een beter leven. 

We willen deze kinderen meer bieden dan huisvesting, voeding, kleding, onderwijs, maar ook medische basisondersteuning, psychosociale. “Dakloos maar niet Hopeloos” willen voor hen een huis bouwen waar deze kwetsbare kinderen samen, met hulp van oudere zorg en begeleiding. Er zal  professionals hulp nodig zijn, deels vrijwilligers en betaalde beroepskrachten om aan de behoefte te voldoen zodat het leven naar een hoger plan te tillen.

 

Er wordt samengewerkt met de reeds aanwezige voorzieningen waaronder scholen en ziekenhuis.

We gaan er aan werken dat deze mensen zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn. Zo  wordt aan hun gevoel voor eigenwaarde gewerkt zodat ze in  de toekomst zelfstandig functioneren.

Voor dit alles willen we een beroep op u doen. Met uw hulp moet het lukken om deze kwetsbare mensen een betere toekomst te bieden.

Hiervoor vragen we uw steun voor “Dakloos maar niet Hopeloos”

 alvast hartelijkdank

ps de aantallen van slachtoffers op de video zijn van vlak na dat dit gebeurde de officiele aantal ligt ver boven de 1000 doden en heel veel meer daklozenEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

3 donaties
€ 25,00

Deze actie is gesloten.