Crowdfunding voor Jan

Crowdfunding voor Jan | Geld inzamelen
 
 
Help Jan

Crowdfunding voor Jan

Jan is ernstig ziek. Hij heeft ernstige moeilijk behandelbare astma en meerdere ziektes ontwikkeld door allergieën en het vele medicijn gebruik. Hij brengt veel tijd door in bed en zijn wereld is hierdoor heel erg beperkt geworden. Terwijl hij altijd heel erg sociaal betrokken is geweest toen hij het nog kon. Jan is 59 jaar en de laatste 3 jaar is zijn gezondheid en conditie erg achteruit gegaan.
Er zijn lichtpuntjes geweest in 2015 en 2017 en dat was wanneer hij zich in Davos, Zwitserland op hoogte van 1.700 mtr bevond. Hij heeft daar mogen revalideren en heeft aanzienlijk minder last van zijn astma. Jan heeft dus veel baat bij het verblijven op hoogte. Revalideren is helaas niet meer mogelijk, maar alleen daar zijn is al heel goed voor hem.
Zwitserland is echter een ontzettend duur land om te verblijven. Het beoogde bedrag willen we gebruiken om daarheen te verplaatsen en 3 weken te verblijven. Dit wanneer mogelijk, graag meerdere keren per jaar. We hopen op deze manier dat hij weer een betere conditie krijgt, want op het moment zijn we radeloos. Helpt u ons alstublieft. We denken daarvoor € 5.000,00 nodig te hebben.

Ik vraag dit als zijn echtgenote omdat ik alles voor hem wil proberen om hem weer uit de neerwaartse spiraal te kunnen krijgen. Het is zo moeilijk om iemand waar je zo van houd zo te moeten zien lijden en machteloos te zijn.

Monique Mulder
02-11-2020

Jan is overleden op 2 oktober 2020. Hij heeft zo ontzettend hard gestreden en was nog niet klaar met zijn leven. Hij wilde nog zo graag bij ons blijven. Zijn lichaam was op en moest de strijd opgeven. Jan heeft veel pijn, misselijkheid en op het laatst een onhoudbare jeuk gehad. Of het nog niet genoeg was!

Toen we besloten, na onderzoek, dat we met de bacteriofagen wilden beginnen, moesten we wachten tot hij antibiotica vrij was. Hij viel echter van de ene in de andere kuur.
Op 2 september was hij 7 dagen vrij van antibiotica en hij lag op dat moment in het ziekenhuis. De lieve verpleging heeft ons geholpen in de drukke ochtend met de swaps en smiddags kwam de koerier het ophalen. De swaps waren 6 dagen onderweg naar Georgië. Niet na 2 weken, zoals aangekondigd, maar na 3 weken kregen we de uitslag.

Dit was te laat voor Jan. Zijn toestand was zo verslechterd dat hij inmiddels terminaal was verklaard. We voelden ons ontredderd, verdrietig en het enige wat Jan wilde was naar huis.
Na veel geregel kon hij eindelijk op maandag 29 september naar huis.
De ambulance verpleger vroeg of hij nog ergens langs wilde rijden. Maar Jan wilde rechtstreeks naar huis. We hoopten dat hij nog een tijdje thuis kon zijn zodat wij als gezin nog van elkaar konden genieten en nog een aantal familie en vrienden te ontvangen. Ook keek hij ernaar uit om met zijn jonge puppie Nala te kunnen knuffelen. Echter de nacht van maandag op dinsdag ging hij schrikbarend achteruit. Dinsdag hebben we familie en vrienden nog aan zijn bed gehad.
Woensdag en donderdag had hij nog een opleving waar we nog met Jan om hebben kunnen lachen. Niet wetende dat dat zijn laatste lachjes waren. Jan met zijn lieve pretoogjes als hij lachte. Vrijdag ochtend is hij in het bijzijn van zijn gezin overleden. 

Wij als gezin willen jullie heel erg danken voor alle donaties die we mochten ontvangen.

We hebben wat kosten gemaakt om aan de bacteriofagen te komen en een groot gedeelte zullen we aan diverse goede doelen besteden.


Monique Mulder
11-08-2020

Update.
We zijn een aantal maanden verder en dankzij jullie bijdrage zijn we uitgekomen op ongeveer €3.300,-. De opbrengst van de embalagebonnen via de AH aan de Daalseweg in Nijmegen was €216,-. In totaal al ruim €3.500,--, waar we erg dankbaar voor zijn!
Afgelopen december hadden we een reis geboekt om in juni twee weken naar een plek hoog in de bergen van Italië te gaan, echter heeft Corona roet in het eten gegooid waardoor we het helaas moesten annuleren. We kozen voor Italië omdat Zwitserland achteraf te duur bleek te zijn. De conditie van Jan is erg achteruitgegaan omdat hij in juni wederom een abces in zijn long kreeg en daarvoor 6 weken via een piclijn penicilline toegediend kreeg. Van alle medicaties die natuurlijk ook nadelen voor het lichaam hebben, is zijn conditie en gesteldheid wederom veslechterd en is hij niet meer in staat om ver te reizen. We hebben daarom besloten om van de reis naar Italië af te zien en een andere weg in te slaan. We gaan het geld nu besteden aan Bacteriofagen die we via Georgië kunnen verkrijgen. Dit middel wordt in Nederland niet gebruikt en dus niet vergoed, wat betekend dat alle kosten voor eigen rekening komen. Omdat Jan voor bijna alle antibiotica's allergisch is geworden en de bacterie steeds terugkomt is de bactierofaag nu een laatste redmiddel. We hebben besloten om de crowdfunding niet te sluiten en hopen nog steeds dat we het resterende bedrag bij elkaar kunnen krijgen. 
  
 


Monique Mulder
10-11-2019

Even een update. Inmiddels hebben we al 115 donaties mogen ontvangen met een totaal bedrag van € 2.605,00. We hopen nog wel dat het hele bedrag wordt gehaald. Jan en ik zijn erg ontroerd van de reeds vele donaties die we van jullie mochten ontvangen en willen jullie hartelijk bedanken.


185 donaties
€ 3.770,00
Doel: € 5.000,00
75%