Creatieve ondersteuning in opvanghuis Sri Lanka

Creatieve ondersteuning in opvanghuis Sri Lanka | Geld inzamelen
 
 
Kleurstroom gaat naar Sri Lanka!

In februari vertrek ik voor een maand naar Sri Lanka, om hier vanuit Kleurstroom creatieve begeleiding en ondersteuning te geven in Avanthi Devi.

Avanthi Devi is een opvanghuis in Anuradhapura (Sri Lanka) voor meisjes die onder meer vanwege seksueel misbruik of huiselijk geweld tijdelijk niet thuis kunnen wonen. De veertig tot vijftig meisjes die bij Avanthi Devi opgevangen worden, hebben allen te kampen met psychische problemen, trauma’s of hechtingsstoornissen.

Ik ga hier voor de meisjes een creatief programma verzorgen, gericht op het vergroten van hun zelfvertrouwen en de ontwikkeling van hun eigen identiteit. Met behulp van tekenen en andere creatieve vormen zullen we stilstaan bij wie ze zijn, bij wat er in hen omgaat en wat hun dromen zijn. De meisjes hebben nagenoeg niks van henzelf, dus we zullen ook mooie tastbare dingen maken, om te kunnen koesteren. 

Ik vertrek naar Sri Lanka vanuit Stichting SrilanCare, een organisatie die al meer dan tien jaar werkt aan het verbeteren van de levensomstandigheden van verschillende kansarme doelgroepen in Sri Lanka. Zij doen al hun werk met een 0% overheadbeleid. Dit betekent onder meer dat ik ook op eigen kosten vanuit Nederland naar Sri Lanka ga. Deze doneeractie is voor het bekostigen van de materialen voor de workshops. Het resterende bedrag wordt gedoneerd aan het opvanghuis. Je gift komt dus geheel ten goede aan de meisjes van Avanthi Devi.

Kleurstroom heeft een kinderatelier in Arnhem en verzorgt vanuit hier o.a. creatieve workshops en tekencoaching. In februari zal Avanthi Devi mijn werkplaats zijn. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van de activiteiten van Kleurstroom in Sri Lanka? Stuur dan een berichtje naar info@kleurstroom.nl of volg Kleurstroom via www.facebook.com/Kleurstroom. Ik laat je hier graag zien welke bestemming je donatie heeft gekregen en zal je hier meer vertellen over mijn ervaringen.

Namens de meisjes en mij, alvast hartelijk dank!

Een warme en kleurrijke groet,

WillekeEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
46 donaties
€ 1.250,00
Doel: € 750,00
166%

Deze actie is gesloten.