CPAP voor St. Lukes Hospital Malawi

CPAP voor St. Lukes Hospital Malawi | Geld inzamelen
 
 
CPAP voor St. Lukes Hospital Malawi

*21/01/2017*

Inmiddels is het januari 2017 en zijn we beiden weer heerljk terug in Nederland. Toch blikken we graag nog even terug op het succes van onze actie. Want wat is het een feest om zo'n ongelooflijk bedrag aan het St Lukes te kunnen schenken! Inmiddels is het geld terecht bij het ziekenhuis en zijn zij bezig de apparatuur uit te zoeken en te bestellen. Naast een CPAP zal er hoogstwaarschijnlijk een elektrolyten apparaat worden aangeschaft. Nogmaals enorm veel dank voor jullie gulle giften!! 

Liefs,

Christine & Emma

*09/11/2016 UPDATE*

Lieve Familie en vrienden en vrienden van familie en vrienden van vrienden,

Bedankt voor alle donaties! We hadden niet durven dromen dat we in 3 dagen 2000 euro zouden ophalen. Sterker nog: 3000 euro in 4 dagen! We waren in deze dagen dan ook niet aanspreekbaar, euforisch werd de site gecheckt om de 10min. Echt in één woord: FANTASTISCH. Nogmaals: BEDANKT!

Een klein uitstapje om dit bedrag nog legendarischer te maken: 3000euro is 3000.000= 3 miljoen Malawiaanse Kwatcha. Een goed maandsalaris hier is 30.000 kwatcha. 

Voor de oplettende refresh'ers: ja, het klopt, het doel was stiekem opgehoogd van 2 naar 3000 euro. Dit vanwege het succes. Nu willen we het bedrag niet meer verhogen, het doel is bereikt en het CPAP apparaat kan worden aangeschaft. Toch willen we met u verder sparen zolang onze actie nog loopt! Hoe vet zou het zijn als we in 1 maand een 'nog ongelooflijker bedrag' kunnen ophalen voor het ziekenhuis?!

Geld is hier hard nodig: er zijn er nog vele andere wensen als een elektrolietenapparaat, een CTG-apparaat en een echo-apparaat. Apparaten die vanzelfsprekend zijn in Nederland, maar hier afwezig zijn. Ook materialen als verband en medicijnen zijn hier schaars. Al het geld wat nog buiten het CPAP apparaat wordt opgehaald kan dan ook goed worden besteed. We zullen u hiervan uiteraard goed op de hoogte houden!

Kortom, dit is Emma en Christine voor het St. Lukes Hospital deel 2 en hierbij willen we met nog evenveel enthousiasme als in het filmpje vanuit Malawi al onze vrienden + familie + kennisen die nog niet gedoneerd hebben oproepen om nog een kleine dan wel grote donatie te doen.

Zikomo Kwamberi!

Heel veel liefs,
Emma en Christine

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zoals jullie weten hebben wij afgelopen maanden stage gelopen in het St. Lukes Hospital Malawi. Iedereen doet hier hard zijn best en is enthousiast om goede zorg te leveren!

In dit kleine streekziekenhuis zijn helaas niet altijd de middelen beschikbaar die je zou willen.
Zo heeft de kraamafdeling hier geen CPAP apparaat. CPAP staat voor Continuous Positive Airway Pressure. Hiermee kan de ademhaling van zieke of te vroeg geboren baby's waarvan de longblaasjes nog niet goed zijn ontplooid worden gestimuleerd en ondersteund. Op dit moment moeten deze baby's doorverwezen worden naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis 30 minuten verderop, tijd die niet alle kinderen hebben. Oftewel: met de aanschaf van dit apparaat kunnen veel kinderlevens gered worden!

Omdat wij hier een super mooie tijd hebben en het ziekenhuis alle hulp heel goed kan gebruiken, willen wij in de weken dat we hier nog zijn graag iets tasbaars achterlaten in de vorm van dit apparaat. Daar hebben wij jullie hulp hard bij nodig! Wij willen jullie dan ook vragen om met ons mee te sparen: alle donaties, groot of klein, zijn meer dan welkom!

Als we weer terug zijn in Nederland krijgen jullie een persoonlijke high five + knuffel. Wie wil dat nou niet?! 

ZIKOMO KWAMBIRI (chichewa voor bedankt)

Jut en Juul

alias

Emma en Christine

Voor meer informatie: www.stlukesmalosa.orgEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

96 donaties
€ 4.080,00
Doel: € 3.000,00
136%

Deze actie is gesloten.