Coronasteun Swifterkamp

Coronasteun Swifterkamp | Geld inzamelen
 
 
Steun dit prachtige prehistorische openluchtmuseum in deze lastige coronaperiode.

Swifterkamp is een archeologisch openluchtmuseum in Lelystad waar zich allerlei, onder andere educatieve, activiteiten afspelen. Zo worden er schoolkampen verwelkomd, kinderfeestjes georganiseerd, rondleidingen gegeven en wordt het ook verhuurd als groepsaccomodatie. Met een grote groep enthousiaste vrijwilligers wordt het hele jaar door met man en macht gewerkt om het erf er zo verzorgd mogelijk uit te laten zien. Zo is er in 2020 bijvoorbeeld een rieten dak vervangen van een van de prehistorische huizen en is er een compleet nieuwe prehistorische hut gebouwd op basis van recente archeologische opgravingen in Kampen. 

Swifterkamp is een belangrijke plek voor met name scholen om te kunnen leren over de prehistorie van Flevoland en daarmee ook van Nederland. Kinderen krijgen door middel van schoolkampen, rondleidingen en kinderfeestjes een beter idee van de manier waarop men leefde vroeger. Het is een unieke manier om te leren hoe je voorouders gewoond en geleefd hebben waar geen leerboek aan kan tippen. Daarnaast is Swifterkamp  wekelijks (normaal gesproken, in verband met corona helaas nu niet) op woensdagen en zondagen te bezichtigen voor iedereen die geïnteresseerd is in de prehistorie. 

Het openluchtmuseum is afhankelijk van scholen en andere groepen die de locatie boeken. Helaas is dat in verband met alle coronamaatregelen nu natuurlijk erg lastig. Scholen zitten dicht en ook activiteiten in groepsverband zijn verboden. Dit betekent dat de inkomsten voor Swifterkamp dalen. Om door te kunnen gaan met alle (onderhouds)activiteiten en ervoor te kunnen zorgen dat we nog vele scholen en andere bezoekers kunnen blijven ontvangen als alles weer mag, is er geld nodig. Middels deze actie hopen wij Swifterkamp te kunnen helpen op financieel vlak. Wij kunnen uw steun, al is het maar een paar euro, hard gebruiken. Helpt u ons de coronaperiode door?

Namens alle vrijwilligers van archeologische openluchtmuseum Swifterkamp danken wij u hartelijk voor uw bijdrage. Wij hopen u allen weer snel te mogen ontvangen op onze locatie!

www.swifterkamp.nl

Swifterkamp FacebookEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

39 donaties
€ 1.520,00