Corlien de oceaan over met de Wylde Swan!

Corlien de oceaan over met de Wylde Swan! | Geld inzamelen
 
 
Ik ga een onvergetelijke onderwijs zeilreis maken, maar daar heb ik uw hulp bij nodig!

Hoi! Ik ben Corlien Douma en zit momenteel in 5 tweetalig vwo op het Alfrink College in Zoetermeer. Naast school ben ik ook keeper van een selectieteam van een Haagse hockeyclub, fluit ik veel hockeywedstrijden, ben ik bestuurslid van de leerlingenraad van mijn school, debatteer of zit ik de debatten graag voor op internationale scholierencongressen (zogenaamde MUN’s) of op wedstrijden en ondersteun ik docenten en leerlingen met ICT-problemen in de “Applecrew” bij mij op school. Daarnaast speel ik ukulele en zeil ik in de zomer graag op de Friese meren met sportbootjes. Zodra ik mijn vwo-diploma heb zou ik graag Computer Science and Engineering gaan studuren aan MIT in Massachussets, Verenigde Staten.

Als vijftienjarige in de vijfde klas, ziet het ernaar uit dat ik op mijn zestiende al mijn vwo-diploma heb gehaald. Daarom ben ik de afgelopen jaren veel op zoek geweest naar manieren om mijn middelbare schoolperiode te verlengen en te verbreden op mijn huidige curriculum. Eerst wilde ik graag de vijfde klas twee keer doen, maar dit heb ik toch niet gedaan, nadat ik in de zomervakantie door mijn zeilinstructeurs gewezen op het onderwijsproject “Masterskip”. Masterskip is een organisatie die aan bovenbouwleerlingen van de havo en het vwo een uniek en uitdagend bèta-onderwijsprogramma op zee aanbiedt. De leerlingen worden als trainees meegenomen aan boord, maar volgen ondertussen op zelfstudie hun reguliere lesprogramma. Naast zelfstandig leren zijn er ook verdiepende lessen over het leven aan boord of wordt er een excursie georganiseerd. Op deze manier zou ik dus wat meer verbreding en verdieping kunnen aanbrengen in mijn normale lesprogramma, zonder er een heel extra jaar erbij te moeten plakken! Ook kan ik mij op deze manier op sociaal vlak verder ontwikkelen dan gewoonweg een jaar blijven zitten. Maar bovendien is het natuurlijk een onvergetelijke ervaring! 

Ook als ik weg ben, gaat school natuurlijk door. Daarom moet ik op de boot doorstuderen en toetsen maken. Er zijn vakdocenten mee voor scheikunde, wiskunde, natuurkunde en biologie die ons helpen en verdiepende lessen geven over onderwerpen die te maken hebben met onze oversteek, zoals bijvoorbeeld de krachten op de boot of het ecosysteem van de Atlantische Oceaan. 

Aan deze ongelovelijke kans hangt wel een stevig prijskaartje. De reis kost mij €7350, inclusief vluchten, full board, taxes, transfer, excursies, havengelden, brandstoftoeslag en een kledingpakket. Hier komen ook nog kosten voor de bagage en “boodschappen” bij, zoals vaccinaties, bagagetas, schoenen, een camera en toiletartikelen bij. 

Hoe hard ik ook werk, ik heb hulp nodig van anderen om deze droom tot werkelijkheid te kunnen laten komen. Kunt u mij helpen?

U kunt mij steunen met elk bedrag. Ik ben blij met elke donatie, groot of klein. Alle beetjes helpen! Wel kunt u, mocht u dat leuk vinden, met een pakketje sponsoren. Daarmee sponsort u iets concreets en krijgt u wat extra’s! Alle sponsoren die een pakket afnemen zullen worden in ieder geval genoemd op de website, ongeacht welk pakket u afneemt.

  • Sponsor mij een lesdag voor €15! Met dit pakket draagt u bij aan de schoolspullen die ik nodig heb en de kleine losse aankopen die moeten worden gedaan, zoals een drinkfles of een zaklamp.
  • Sponsor mij een sailtraining voor €20! Als u mij een sailtraining sponsort, draagt u bij aan de (zeil)kleding, schoenen, toiletartikelen en vaccinaties die ik nodig heb voor de reis. Denk hier aan bijvoorbeeld een paar stevige wandelschoenen of een regenjack. Als u mij een sailtraining sponsort, ontvangt u maandelijks de “Corlien de Oceaan over-blogs”, met alle updates over de (voorbereiding van de) reis. Zou u dan wel zo vriendelijk willen zijn om mij een mailtje te willen sturen met uw naam, pakket dat u heeft afgenomen of gesponsorde bedrag en uw emailadres?
  • Ook kunt u mij een excursie sponsoren voor €25. Heer draagt u bij aan een reistas of rugzak en aan elektronica zoals een camera. Als u mij dit pakket sponsort, ontvangt u niet alleen de “Corlien de Oceaan over-blogs” van pakket 2, maar ook ontvangt u exclusief beeldmateriaal dat ik heb gemaakt op de boot. Zou u dan wel zo vriendelijk willen zijn om mij een mailtje te willen sturen met uw naam, pakket dat u heeft afgenomen of gesponsorde bedrag en uw emailadres?
  • Als u niet kan kiezen tussen al deze toffe pakketten, kunt u mij een etmaal sponsoren voor €50! Daarmee sponsort u een deel van de reiskosten van de vliegtickets en van de Wylde Swan zelf. U ontvangt dan de blogs en exclusief beeldmateriaal, maar ook zal ik u mijn digitale reislogboek – die ik dagelijks schrijf – meesturen. Zou u dan wel zo vriendelijk willen zijn om mij een mailtje te willen sturen met uw naam, pakket dat u heeft afgenomen of gesponsorde bedrag en uw emailadres?

Ik kan niemand precies vertellen wat er is betaald van uw sponsorgeld, dat zou administratief een erg tijdrovend klusje worden, maar het geld zal allemaal naar de reis gaan. Het geld van specifieke pakketten gaat in principe altijd naar het beschreven doel.

Heel hartelijk dank voor uw bijdrage! Schroom niet me een mailtje te sturen (corliendeoceaanover@outlook.com) als u nog vragen heeft. Voor meer informatie en manieren om met mijn reis op de hoogte te blijven, ga naar corliendeoceaanover.wordpress.com! Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

11 donaties
€ 400,00
Doel: € 8.000,00
5%

Deze actie is gesloten.