Compassie meisje monument | Geld inzamelen
 
 

Compassie meisje monument

Een monument van onderlinge verbondenheid

​ONDERLINGE VERBONDENHEID
In onze huidige wereld waarin afgescheidenheid en angst zo aanwezig zijn, vind ik het belangrijk om onze onderlinge verbondenheid te versterken. Uit deze intentie is de boodschap van het Compassie meisje ontstaan. Ze herinnert ons aan wie we werkelijk zijn als mensheid: sociale wezens waarvan compassie onze beste menselijke capaciteit is.

BEWUSTZIJNS MONUMENT​
Het is mijn wens om - naast de verspreiding van dit onderwerp - dit beeld te vergroten naar een monument van anderhalve meter. Ze is dan groot, maar nog steeds zo klein als een kind. Ik zie haar niet op een hoge sokkel, maar verbonden met de grond, dichtbij de mensen. Als monument brengt ze de boodschap van compassie, liefde en vertrouwen in waarin we elkaar als mensheid steunen, voorbij grenzen, voorbij politiek, voorbij religie, voorbij afkomst. 

REALISATIE
De kostprijs om dit monument in brons te plaatsen is € 20.000,-.

Het zijn echter kleine stapjes die de grote maken. Want voor € 3.500 kan ze als sculptuur op 1,5 meter als tastbaar op hoogte bestaan! Nog niet 'hufterproof' maar al wel te zien, aan te raken en mobiel te plaatsten en een locatie :-) Hieronder de proces stappen om dit monument te realiseren, met de bijbehorende kosten.

 

STAP 1 >  €  3.500,- | 3D scan en 3D print

Voor dit bedrag kan er een 3D print gemaakt worden van het Compassie meisje op 1,5 meter hoogte. Dit kan mede dankzij de Technische Universiteit in Eindhoven (TU/e) die de originele maat van de sculptuur (18,5 cm) heeft omgezet naar een 3D scan op zeer hoge resolutie en met een verfijnde detaillering.

 

STAP 2  >  €  9.500,-  | Beeld in brons

Het Compassie meisje van 1,5 meter kan voor dit bedrage gegoten worden inclusief de afwerking en het patineren. Voor brons een relatief lage prijs omdat er misschien geen siliconenmal gemaakt hoeft te worden.

 

STAP 3  >  €  5.500,-  | Plaatsing

Om het bronzen monument op locatie te plaatsen is er nog een kostenpost voor het transport, de fundering en het plaatsen zelf.

 

STAP 3  >  €  1.500,-  | Onvoorziene kosten

 

 

LOCATIE
Waar dit momument van compassie zou moeten komen te staan, zie ik nu nog als een interessante open vraag waar ik zelf geen antwoord op zou willlen geven. Liever wissel ik van gedachten waar en waarom ze zou passen op een een bepaalde locatie. Aan de hand van deze ideeen en meningen, hoop ik dat we tot de juiste locatie komen. 

 

Dankjewel voor het mede mogelijk maken!

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

1 donatie
€ 50,00
Doel: € 20.000,00
0%