Coffee Cake Company

Coffee Cake Company | Geld inzamelen
 
 
Coffee Cake Company

Coffee Cake & Company is een levendige plek waar je zowel binnen als op het terras mensen ontmoet, iets drinkt, achter je laptop werkt, geniet van de geurige koffie. De nadruk ligt hierbij op de participatie van medewerkers met en zonder een afstand tot de arbeidsmarkt. Coffee Cake & Company streeft naar kwalitatief goede zorg middels ondersteuning op maat. Coffee Cake & Company is flexibel, efficiënt, klant- en marktgericht. Maatschappelijke veranderingen vragen om bijzonder ondernemerschap. Coffee Cake & Company is zo’n bijzondere onderneming en dit vraagt om een innovatieve en creatieve bedrijfsvoering.
Onze keuken staat voor creativiteit, vrij denken, eigenzinnigheid, pragmatisme en eenvoud: less-is-more. Deze waarden weerspiegelen wie we zijn en waar we voor staan.


Begeleiding en activiteiten
Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden ondersteund bij het serveren en prepareren van de gerechten. Werkzaamheden zijn vooral in de bediening, de keuken en het schoonmaken van de brasserie. De medewerkers krijgen de ruimte, maar worden ondersteund daar waar nodig. Persoonlijke ontwikkeling is daarbij erg belangrijk.

Het doel van dit project is het tegen gaan van eenzaamheid in de samenleving, het tegengaan van een sociaal isolement, het bieden van een volwaardige werkervaringsplek.
De maatschappelijke ondersteuning die Coffee, Cake & Company gaat leveren komt overeen met de behoefte/vraag uit de wijk Wesselerbrink.

Waarin CC&C wil ondersteunen.

• Individueel en collectief vullen elkaar aan.
• Verbinding leggen tussen alle leefgebieden.
• Buurt/wijk/ is het leveringsgebied voor diensten en het beginpunt voor aandacht en activiteiten.
• Samenwerking tussen de organisatie en andere partijen.
• Versterking op eigen kracht van het eigen sociale netwerk.
• Doorbreken van aangeleerde hulpeloosheid en aarzeling om hulp te vragen.
• Behoefte om mensen bij elkaar te brengen die iets voor een ander willen betekenen.
1. het probleem: Het probleem is dat in de huidige samenleving steeds meer mensen zich eenzaam en alleen voelen. De samenleving wordt steeds meer een individuen maatschappij. Met name ouderen en mensen die een afstand hebben tot de samenleving zijn hier de dupe van. Daarnaast werken wij met een doelgroep die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Vaak is de wil er wel maar gelooft men niet in zichzelf.
2. de oplossing: Een ontmoetingsplek bieden voor een ieder die daar behoefte aan heeft. Daarnaast het bieden van een werkervaringsplek/dagbesteding voor deze doelgroep.
3. waarom nu: Nu omdat er een aantal dingen samen vallen. Er zijn deelnemers binnen organisaties die affiniteit hebben met horeca. Voor hen zou het een mooi opstap zijn richting de arbeidsmarkt. Daarnaast is er binnen organisaties in een andere regio ook een soort gelijke vorm die succesvol is. Als laatste zien we de toenemende eenzaamheid binnen de achterstandswijk waarin we Coffee, Cake & Company willen gaan neerzetten.
4. de markt: Coffee, Cake & Company zal gevestigd worden in Enschede zuid. In het winkelcentrum aldaar. Het is een gemêleerde wijk. Er wonen veel ouderen en allochtone Nederlanders. Het winkelcentrum heeft een grote aanloop van publiek. Iedere donderdag is er een weekmarkt. Dit trekt ook mensen aan.
5. de concurrentie: Op dit moment is er in het winkelcentrum 1 bakker die de mogelijkheid biedt om koffie te drinken. Echter is deze relatief prijzig voor de doelgroep die woont in de wijk. D.m.v. ons vrije gift principe denken we hiermee te kunnen concurreren.
6. het product: Het product dat we willen gaan aanbieden is, zoals de titel al zegt: Coffee, Cake & Company. Een plek waar mensen binnen kunnen lopen voor een kop koffie met gebak en gezelschap. De bediening wordt verzorgd door deelnemers die daar affiniteit mee hebben. Gecoördineerd door een medewerker. We willen gaan werken volgens het vrije gift principe. De klant bepaald zelf wat het kopje koffie, het gebak en gezelschap hem/haar waard is. Coffee, Cake & Company wil laagdrempelig zijn. Toegankelijk voor iedereen. Dit mag blijken uit de uitstraling die we voor ogen hebben. Knusse zithoekjes en een grote koffietafel met tijdschriften en kranten. Iedere dag zullen er 1 of 2 vrijwilligers aanwezig zijn die met de mensen die daar behoefte aan hebben een praatje kunnen maken.
7. bedrijfsmodel: Coffee, Cake & Company is gebaseerd op Non-profit
8. het team: Het team zal bestaan uit deelnemers en 2 vaste medewerkers. Op de afdeling waar het gebak gemaakt wordt is er nog een medewerker betrokken die dat coördineert. Verder willen we gebruik maken van vrijwilligers. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 10,00
Doel: € 15.000,00
0%

Deze actie is gesloten.