Club Dwars voor Home of Hope

Club Dwars voor Home of Hope | Geld inzamelen
 
 
Club Dwars uit Delft zamelt geld in voor het Sri Lankaanse weeshuis Home of Hope!

Om te vieren dat we vijf jaar vriendinnen zijn, gaat club Dwars, een groep van 15 Delftse studentes, naar Sri Lanka op Lustrumreis! Naast genieten van een mooie vakantie, willen we graag ook iets terug geven. Daarom zamelen we een half jaar lang via allemaal leuke acties geld in voor Home of Hope, een bijzonder kindertehuis. Op de planning staan: meerdere hardloopevenementen, een fietstocht, een vlaamse frietenbar, valentijnskaarten, banden plakken en andere creatieve acties.

Onze opbrengsten gaan naar het inrichten van het nieuwe huis voor de oudere meisjes van Home of Hope, die al studeren. Met uw steun kunnen we zo veel mogelijk banken, bedden, tafels, verf voor op de muur en keukenspullen aanbieden voor dit nieuwe huis! Tijdens onze reis gaan we ook onze Delftse vaardigheden in de praktijk brengen door te klussen aan het project. 

Home of Hope is een kindertehuis gelegen in het midden van Sri Lanka nabij de plaats Kandy. Wat in 2001 begon als een klein tehuis voor vijf kinderen is nu uitgegroeid tot een heus kinderdorp van 12,5 hectare waar meer dan honderd kinderen van Tamil en Singalese afkomst een veilig thuis vinden. Om te voorkomen dat kinderen als kindsoldaat gerekruteerd zouden worden, werden in het begin vooral kinderen opgevangen uit noordelijke en oostelijke oorlogsgebieden. Nu de oorlog voorbij is, wordt er ook opvang geboden aan kinderen die in gevangenissen hebben moeten leven en daar geconfronteerd zijn met misbruik en geweld.

Het dorp bestaat uit diverse kleine woningen (dorms) waar kleine groepen kinderen onder begeleiding wonen. We proberen een zo huiselijke mogelijke sfeer te creëren die zo veel mogelijk op een normaal gezin lijkt. De kinderen die bij HoH komen wonen hebben vaak verschrikkelijke dingen meegemaakt die met geen pen te beschrijven zijn. Ze zijn bang en intens verdrietig. Het doel van HoH is om ze weer te leren hoe het is om kind te zijn. Vrolijk en open.

Bekijk www.homeofhope.nl voor meer info over het weeshuis!

Charlotte Meerstadt
08-05-2018

Fietsen naar Wageningen

Komend weekend, op de zondag van Hemelvaart, fietsen enkele dames van Dwars vanuit Den Haag naar Wageningen, waar onze clubgenoot Margot woont. Deze stoere wielrensters zoeven Tom Dumoulin zo voorbij. 


Charlotte Meerstadt
08-05-2018

Jesses Marathon

Jesse heeft, door aan een aantal vrienden een euro per kilometer te vragen, een gigantisch bedrag opgehaald met zijn marathon! Hoera.11


Charlotte Meerstadt
08-05-2018

Koningsdag Verkoop!

De Haagse delegatie van Club Dwars heeft 270 euro opgehaald met het verkopen van kleren op Koningsdag! Zo komen we er wel 10


58 donaties
€ 2.296,00

Deze actie is gesloten.