CIOS in Frankrijk

CIOS in Frankrijk | Geld inzamelen
 
 
CIOS in Frankrijk, onvergetelijke vakantie voor gezinnen die het nodig hebben.

Mijn naam is Jelle de Wit en zit in het 4e jaar van de richting bewegingsagogie. Dit wil zeggen dat ik leer om sportlessen te verzorgen voor specifieke doelgroepen die niet met reguliere sportverenigingen mee kunnen komen omdat ze bijvoorbeeld een beperking hebben. Een project van onze studie is CIOS in Frankrijk. Hieronder vind u de uitleg.

Net zoals vorig jaar zullen wij een vakantie aanbieden voor gezinnen waarvan 1 of meerdere kinderen een stofwisselingsziekte hebben. Doordat deze kinderen veel zorg nodig hebben kunnen deze gezinnen zelf niet op vakantie. Het doel van deze actie is om deze gezinnen een volledige vakantie aan te bieden wat allemaal door de studenten geregeld wordt. Op deze vakantie is het de bedoeling om de ouders zoveel mogelijk te ontlasten.  Dit doen wij door de zorg die de kinderen nodig hebben zoveel mogelijk op ons te nemen. Om dit te doen  moeten de studenten de accommodatie,  het eten en drinken en de activiteiten bekostigen. Dit kunnen wij niet zonder u hulp!! Wat u kunt doen is hieronder een bedrag doneren of deze link delen. Alle kleine beetjes helpen. Doorvertellen aan familie of bekende kan ook helpen! Hieronder een beschrijving wat stofwisselingsziekte inhoud:

Een stofwisselingsziekte is een erfelijke aandoening die wordt veroorzaakt doordat je een specifiek enzym in je lichaam mist. Een enzym is een eiwit dat normaal gesproken door je eigen lichaam gemaakt kan worden en betrokken is bij processen in de lichaamscellen. Enzymen kunnen bijvoorbeeld verschillende stoffen in ons lichaam aanpassen waardoor weer andere stoffen ontstaan. Voor iedere verandering is er een specifiek enzym in je lichaam aanwezig. Als dat enzym ontbreekt of niet goed werkt, heb je een stofwisselingsziekte. In totaal zijn er ongeveer 600 verschillende stofwisselingsziekten bekend. Enkele voorbeelden zijn taaislijmziekte, familiaire hypercholesterolemie, PKU, ziekte van Fabry en MCAD. Iedere ziekte afzonderlijk is erg zeldzaam.

Mocht u een bedrijf kennen die misschien wel interesse in heeft om te doneren, kunt u het volgende email adres doorgeven: Ciosinfrankrijk2019@hotmail.com. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

1 donatie
€ 25,00
Doel: € 500,00
5%

Deze actie is gesloten.