CIOS in Frankrijk

CIOS in Frankrijk | Geld inzamelen
 
 
Wij willen kinderen met een stofwisselingsziekte de week van hun leven bezorgen! Help jij?

Hallo, Mijn naam is Friso Santen, ik ben 3e jaars student bewegingsagogie aan het CIOS Arnhem. Dit jaar is het dan zover.
"CIOS in Frankrijk!!"
Ik hoor je nu denken "CIOS in Frankrijk? Wat is dat?". CIOS in Frankrijk is een week die de studenten van het CIOS organiseren voor gezinnen waarvan de kinderen een stofwisselingsziekte hebben. Een stofwisselingsziekte bij een kind vraagt veel aandacht en zorg aan de ouders. Dit houdt onder andere in dat de kinderen weinig leuke dingen kunnen doen en dat de ouders weinig tijd hebben voor elkaar, omdat ze zorg voor het kind zoveel energie en tijd vergt.

Wat is precies een stofwisselingsziekte?

Stofwisselingsziekten – ook wel metabole ziekten genoemd - zijn slopers, letterlijk. Ze maken het lichaam kapot. Veel voorkomende gevolgen zijn extreme vermoeidheid, hartfalen, doofheid en blindheid. Maar kinderen kunnen ook epilepsie, een groeiachterstand krijgen of zelfs stikken. Sommige kinderen hebben direct na de geboorte symptomen, anderen pas jaren later. Elk jaar worden ongeveer 800 kinderen geboren in Nederland met een stofwisselingsziekte. Voor de helft van hen bestaat geen behandeling. Zij ontwikkelen ernstige lichamelijke en verstandelijke handicaps en/of overlijden voor ze 18 worden.

Wij, als bewegingsagogie studenten, zorgen ervoor dat de ouders een week even geen zorgen hebben en even kunnen ontspannen. Wij geven alle zorg aan de kinderen die nodig is. Wij doen leuke dingen met ze en bezorgen momenten die de kinderen maar ook wij nooit meer zullen vergeten. Een lang verhaal kort: Wij bezorgen de kinderen de week van hun leven.

Hierbij hebben wij jullie hulp hard nodig. Jullie donatie maakt het mogelijk dat de kinderen even uit het dagelijksleven stappen en een week lang leuke dingen kunnen doen en niet hoeven te denken aan ziek zijn. Zo kunnen ze iets doen wat ze anders nooit zouden doen.

Bijvoorbaat wil ik jullie heel erg bedanken voor je bijdrage.
Wij, maar vooral de kinderen zijn er erg blij mee zijn.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

5 donaties
€ 105,00
Doel: € 400,00
26%

Deze actie is gesloten.