CIOS in Frankrijk

CIOS in Frankrijk | Geld inzamelen
 
 
Een vakantie voor gezinnen en kinderen met een stofwisselingsziekte!

Beste lezer,

Ik ben Brid van Waardenburg, ik ben 18 jaar oud en ik volg de opleiding tot bewegingsagoog aan het CIOS in Arnhem. Ik zit nu in het derde schooljaar en hoop binnen 2 jaar af te studeren en op deze manier in het speciaal onderwijs les te mogen geven.

Een bewegingsagoog is gespecialiseerd in het aanbieden van sport en bewegingsactiviteiten met mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Dit jaar loop ik stage op SBO de Schilderspoort, een speciaal basisonderwijs voor kinderen met een verstandelijke beperking/achterstand.

Ook is het op het CIOS bekend dat de derde en vierdejaars van de stream bewegingsagogie de week 'CIOS in Frankrijk' organiseren. Ik mag dit jaar voor het eerst mee, dit lijkt mij heel erg leuk. 

 

Wat is CIOS in Frankrijk?

De studenten van het CIOS bieden gezamenlijk een onvergetelijke vakantieweek aan voor gezinnen waarin een of meerder kinderen een stofwisselingsziekte hebben.Voor deze gezinnen is het normaal gesproken ondenkbaar om op vakantie te kunnen, maar door zorg vanuit ons kunnen wij dit toch realiseren!

Kinderen die een stofwisselingsziekte hebben worden hiermee geboren, deze ziekte kent helaas meer dan 600 verschillende soorten, niet voor iedere soort is een medicijn dat helpt. In Nederland zijn er ruim 10.000 gezinnen met een kind die een stofwisselingsziekte heeft. Helaas kan deze ziekte net zo levensbedreigend zijn als kanker. Deze kinderen zitten vaak in een rolstoel of hebben een lichamelijke beperking als gevolg van de stofwisselingsziekte. Deze kinderen hebben dus ieder moment van de dag zorg nodig, dus een vakantie is niet zo vanzelfsprekend als bij ons!

De zorg staat bij de ouders van deze kinderen centraal, maar deze week niet, wij zullen deze zorg zo ver wij kunnen van hen overnemen! Deze vakantie is bedoelt om het hele gezin ontspanning, maar vooral plezier te bieden!

Om mee te kunnen helpen met dit geweldige project wil ik 350,00 euro ophalen. Mede met dit geld kunnen we de accommodatie bekostigen, maar ook het eten/drinken voor de gezinnen en alle andere activiteiten voor ouder en kind. Ik zou het enorm waarderen als jullie hier een klein bedrag voor willen sponseren! Alleen op deze manier kan ik mede met andere CIOS studenten deze gezinnen een onvergetelijke week aanbieden!

Steun jij ook mee?

 

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben of opmerkingen mail dan gerust naar:

Naam: Brid van Waardenburg

Email: bridwaardenburg@gmail.com

Of stuur mij een persoonlijk bericht.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

2 donaties
€ 10,00
Doel: € 350,00
2%

Deze actie is gesloten.