CIOS in Frankrijk en CIOS in Appeltern

CIOS in Frankrijk en CIOS in Appeltern | Geld inzamelen
 
 
CIOS in Frankrijk en CIOS in Appeltern 2018

Beste lezer,

Mijn naam is Madelief de Beer en ik ben 18 jaar oud. Ik volg de opleiding tot sport en bewegingsleider aan het CIOS in Arnhem. Ik zit inmiddels in het derde schooljaar en hoop binnen twee jaar af te studeren als bewegingsagoog en op deze manier in het speciaal onderwijs les te mogen geven. Een bewegingsagoog is iemand die gespecialiseerd is in het aanbieden van sport en bewegingsactiviteiten met mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Dit jaar loop ik stage op Speciaal Onderwijs Het Baken in Oss. Hierbij geef ik op de maandag en vrijdag de sportlessen aan de leerlingen.

Ook is het op het CIOS bekend dat de derde en vierdejaars van de stream bewegingsagogie de week 'CIOS in Frankrijk' en ‘CIOS in Appeltern’. Ik mag dit jaar voor het eerst mee en heb hier heel erg veel zin in! 

Wat is CIOS in Frankrijk?

Gezamenlijk bieden de studenten van het CIOS een onvergetelijke vakantieweek aan voor gezinnen waarin één of meerdere kinderen een stofwisselingsziekte hebben. Voor deze gezinnen is het normaal gesproken ondenkbaar om op vakantie te kunnen, maar door zorg vanuit ons kunnen wij dit toch realiseren! 

Met een stofwisselingsziekte wordt je geboren, deze ziekte kent helaas 600 verschillende soorten. In Nederland zijn er 10.000 gezinnen met een kind die een stofwisselingsziekte heeft. Helaas kan deze ziekte net zo levensbedreigend zijn als kanker. Deze kinderen hebben dus ieder moment van de dag zorg nodig, dus een vakantie is niet zo vanzelfsprekend als bij ons! 

Alleen op deze manier kunnen wij een onvergetelijke vakantie bieden aan deze gezinnen. Wij bieden hulp bij de zorg van de kinderen en helpen bij alle activiteiten. De zorg staat bij deze ouders die week niet voorop, want die zullen wij zo ver we kunnen van hen overnemen! Deze week staat dan ook in het teken van ontspanning en plezier met elkaar.

Wat is CIOS in Appeltern?

Bij deze vakantieweek voor de groepen 1 t/m 8 van Speciaal Basisonderwijs de Evenaar in Nieuwegein is het de bedoeling dat de leerlingen grensverleggende/survival spelletjes gaan doen en het schooljaar leuk afsluiten. De leerlingen blijven overnachten in tenten die ze zelf op gaan bouwen en waar ze ook hun eigen eten mogen bereiden.

De doelgroep hierbij is anders dat voor het kamp CIOS in Frankrijk. Hierbij zijn het vooral kinderen met een gedragsstoornis met bijvoorbeeld, ADHD, ADD, PDD-NOS. Zonder ons eindkamp zouden deze leerlingen geen schoolreisje of sportactiviteit hebben buiten school. 

Dit kamp wordt ook georganiseerd door leerlingen van het CIOS in Arnhem. Wij zullen ook op het terrein in Appeltern verblijven en de kinderen begeleiden en ze een onvergetelijke tijd geven!

Dit kamp zal plaats vinden van 4 juni t/m 8 juni. Bij het outdoor centrum Riverside te Appeltern.

Het geld dat ik hiermee ophaal gaat zowel naar CIOS in Frankrijk als naar CIOS in Appeltern.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben of opmerkingen mail dan gerust naar:

Naam: Madelief de Beer

Email: madeliefdebeer@gmail.comEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
7 donaties
€ 65,00
Doel: € 450,00
14%

Deze actie is gesloten.