Chase de pechvogel

Chase de pechvogel | Geld inzamelen
 
 
Onze pechvogel Chase

  • Lieve allemaal,

in augustus 2017 begon de pech voor Chase.
hij was net 2 jaar oud ik was op vakantie en mijn vader stuurde me een foto va Chase. Ik zag gelijk dat er wat mis was en wilde gelijk naar huis. Helaas was dit niet zomaar mogelijk zeker omdat we ook nog een pech hadden met onze auto.

volgens mijn vader at en dronk hij goed maar maae iedeen die zo is met hun huisdier kent zijn eigen kat zo als ik en wist dat het mis was.
Na thuiskomt zijn we dus ook gelijk naar de dierenarts gegaan. Hierbij bleek hij een galblaas ontsteking te hebben mogelijk na gevolg van een lever vervetting.

Hij miste ons zo dat hij minimaal at als mijn vader even in het zicht was. Dus begon hij op zijn eigen vet te teren met gevolg een leververvetting en een galblaas ontsteking. Na heel wat bezoekjes met bloed en urine onderzoeken en echo/röntgenfoto’s daar werd niks gevonden en weten ze het aan verlatingsangst. Gelukkig knapte hij snel op met mijn aandacht en een zware antibiotica.


Gelukkig ben je na een aantal bezoeken was je weer helemaal gezond verklaard! We gingen weer vol genieten van de resterende zomer met je vriendjes in de afgesloten tuin.

In december werd je weer ziek... blaasproblemen... ze dachten door het aanhouden van deze. Klachten dat je stenen had dus besloten we een röntgenfoto te laten maken

Hier was niks bijzonders op te zien behalve een hoop lucht in je darmen.

hierop werd besloten medicatie te geven om de plasbuis/blaas wat te laten ontspannen en antibioticum. Deze leek aan te slaan en zo gingen we weer een rustige periode in.


Maar in januari was het weer zo ver. Je bleef maar naar de bak lopen en kermde het op een gegeven moment uit van de pijn. De kleur van jou plasje gingen de alarmbellen van rinkelen en met bezoek naar de dierenarts en een urine test die negatief was verder weer thuis met ontstekings remmers en pijnstillende medicatie met nogmaals plasbuis ontspanners.

Paar dagen later met spoed terug hij zat verstopt! “Plaskater”

bij te lang wachten kan dit dodelijk zijn!
gelukkig was ik er ruim optijd bij!

 

omdat de medicatie niet snel werkte besloten we een kweek te maken van de urine om te kijken welke bacterie er in zat om vervolgens dese gericht te bestrijden met de juiste antibiotica. Maar wat bleek de kweek kwam negatief uit en je bleek geen bacterie te hebben. Was er wat mis met de testen gegaan?!..

Dus we besloten nog een urine test te doen maar omdat je iedere keer maar een kleine blaas had besloot de dierenarts een echo te maken met onze schrik dat het net in je blaas leek te sneeuwen... Gruis!!! Maar hoe kan dat! Er komt niks uit de testen?!.. Maar dat was nog niet alles! Ineens leek er een grote bal langs het scherm te schieten en toen kwamen ze op stenen die niet te zien zijn op Röntgenfoto’s.


Op de foto waren meerdere onregelmatigheden te zien die “los” in de blaas zaten. Conclusie?!.. Blaasstenen en operatie want anders blijft hij klachten hebben. Hij kon de volgende dag al terecht gelukkig had ik een noodpotje voor deze gevallen en heeft mijn moeder mij hier mee beetje kunnen helpen.

 

na 2 weken begon het veelvuldig bezoeken van de kattenbak weer en het likken. Er werd weer een kweek en bloed afgenomen. Bloed waarden waren zijn nierwaarden verhoogd maar nog niet zorgelijk. De kweek kwam later weer negatief terug. Chase was duidelijk ziek en at heel slecht. Het drinken was wel extreem. Ik was op advies ook begonnen met dwangvoeren. 

na het weekend begon Chase echt hard achteruit te gaan en weigerde dinsdag ook de dwangvoeding. Ook was er een toename in omvang van zijn buik.

we hebben contact opgenomen met de dierenarts en zij verwees ons door naar de doorverwijs kliniek bij een uroloog voor een speciale echo. Daar kwamen we er snel achter dat de gewichts toename kwam door vocht in de buikholte. Mijn angst van FIP schoot door mijn hoofd. De dierenartse besloot een punctie van de buikholte en deze onder microscoop te bekijken. Hier werd fip uitgesloten. Het bleek urine. Maar waar kwam deze vandaan? Zijn blaas of van andere oorzaken?

ook werd er een speciaal bloedonderzoek aangenomen en tijdens de afname was het bloed van Chase erg donker dit kwam door uitdroging. Ze besloten gelijk voor opname anders zou hij het niet lang meer redden. Na een gesprek over de komende koste was ik enorm geschrokken. Natuurlijk heb ik alles voor mijn beestjes over maar helaas wilde de dierenarts eerst geld zien. En vroegen voor opname een aanbetaling van 500€.-

deze heb ik met moeite bij elkaar gekregen anders zouden ze me niet eens “kunnen” helpen. Chase zou gelijk aan het infuus gaan en kreeg een katheter. Zeker gezien omdat hij al veelvuldig blaasklachten heeft gehad. 

De uitslag van de bloedonderzoek was zet zorgelijk en sommige waren niet eens meer te meten. Nadat we samen Chase naar zijn tijdelijk verblijf hadden gebracht werd er al van alles voorbereid om hem de nacht door te krijgen. Ik ben letterlijk en figuurlijk met lood in mijn schoenen weg gegaan. Gelukkkg hebben ze een 24/7 diensten en konden ze me elk moment bellen als er iets was. En ok andersom als ik wilde weten hoe het met het mannetjes ging. 

Ze hadden de avond al ruim een halve liter vocht uit de buikholte gehaald. Dus dat was de gewicht toename binnen een paar dagen!

In de ochtend belde ze me met het nieuws dat hij de nacht was doorgekomen en met het advies dat ze een contrast test wilde doen om te kijken waar de lekkage vandaan kwam. Daar kwamen ze er achter dat er een lekkage van de blaas kwam. Ook hadden ze weer een halve liter vocht afgenomen. 

Ze hadden om de lekkage te ontzien een katheter geplaatst waar ze ook achter een versmalling van de urinewegen. Iets wat mogelijk de trigger is geweest van alle problemen. Dit zal mogelijk een langer bestaand probleem zijn die al die tijd de blaasklachten in stand heeft gehouden. 

Nu dat het probleem bekend was hebben ze besloten om de katheter voorlopig te laten zitten om zo de blaas klein te houden en de lekkage te laten herstellen. Bij een 2e contrast foto bleek de lekkage bij de eerdere lidteken te zitten. Dit zal de zwakkere plek inde blaas zijn geweest. Deze zou door de vernauwing van de urineweg en daardoor obstuctie te veel spanning gegeven hebben op de blaas waardoor hij is gaan scheuren. 

Gelukkig was Chase al aardig opgeknapt na de behandeling met infuus en met de katheter. Enkel adviseerde ze een penis amputatie die bij hun 1000€  kost en dan kwam er nog 3 dagen extra opname kosten bij van 150€ per dag. Hij zat er al 3 dagen en had al een hele rits aan behandelingen en testen gehad waardoor ik al aan de 1700€ zat. 

Er was al een mogelijkheid tot betaalregeling van 5 termijnen maar deze zal met de extra kosten helemaal onbetaalbaar worden. Een van de dierenartse adviseerde zelfs als ik het geld niet had dat ik hem in moest laten slapen. Dit snee echte door mijn ziel en wilde niet dat dit ging gebeten. Hij was verder gezond en zal na de benodigde operatie weer herstellen en hij had ook niet al te veel pijn. Ook was na de amputatie de kans dat de blaasproblemen voorbij zijn erg groot. Ik heb dit thuis overlegd maar dit geld hadden we niet meer. Alle noodpotjes waren op... echter ben ik weer gaan informeren bij mijn eigen vaste dierenarts die ook al eerder deze operatie voorstelde maar de echte oorzaak nog niet duidelijk was had de kans dat de problemen nog niet waren verholpen na de operatie. 

Gelukkig was het probleem nu echter wel bekend en hebben we besloten Chase te laten opereren bij mijn eigen dierenarts voor zo veel minder geld als wat ze bij de specialistische kliniek vroegen. Dus afspraak gemaakt en kon hij de volgende ochtend na wat overleg op goede vrijdag gelijk terecht. 

De operatie is verbazend goed gegaan en mannetje is er goed doorheen gekomen en zag er zelfs net na de nacose al duidelijk beter uit! Ook waren alle bloedwaarden stabiel en mocht hij naar huis. 

Echter is het mannetje nu 4 weken gebonden aan een kap en medicatie. En momenteel weegt hij maar 5,6 Kg. Dit tegenover voor hij echt ziek werd 7,1 kg. 

Nu is het herstellen het belangrijkste! Hoe we het geld bij elkaar krijgen gaan we de komende weken proberen. En door deze doneeractie open te stellen hopen wij de benodigde financiën optijd te kunnen voldoen bij de kliniek! 

Iedereen bedankt voor de steun en medeleven!

elke donatie groot of klein word zeer gewaardeerd en overige geld zal ook weer naar een goed doel gaan!

 

heel veel liefs van het baasje van Chase

voor meer verhalen van onze Chase kijk eens op zijn eigen Facebook pagina : Chase in de lappenmand 

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=354362445081858&id=352473255270777Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
29 donaties
€ 385,00

Deze actie is gesloten.