Charley naar het paardenrusthuis

Charley naar het paardenrusthuis | Geld inzamelen
 
 
Charley rechts is thuis en herenigd met haar dochter. Iedereen heel erg bedankt!

Gelukkige uitkomst

Door de gulle donaties is het gelukt Charley op te sporen, naar Nederland te halen en een thuis te geven. Ze geniet nu elke dag weidegang, gaat af en toe mee wandelen in het bos en kan het uitstekend vinden met haar dochter (links op de foto) die ze al zo lang niet gezien had en die inmiddels zelf ook drachtig is! Dus een betere uitkomst hadden we niet kunnen hopen. Iedereen superbedankt en als je Charley eens wilt komen opzoeken: neem even contact met ons op, dan geven we het adres waar ze staat.

Het korte verhaal:

Na een leven als verwaarloosde fokmerrie met honger, pijn en stress kwam Charley in 2002 als vijfjarige bij ons terecht. Ze ging een lange en leuke carrière tegemoet en heeft alles gegeven. Ze werd sportpony, daarna kinderpony en tenslotte manegepony. Ondanks haar verleden heeft ze een hart van goud en bracht ze ontelbare mensen plezier en geluk. Nu ze 20 jaar is, is ze toe aan pensioen. Maar in plaats daarvan werd ze afgedankt en verkocht op de paardenmarkt...

Met behulp van lieve mensen op sociale media hebben we Charley opgespoord en gevonden bij een Belgische paardenhandelaar. We willen haar pensioen geven. Help ons haar terug naar huis te halen! 

Te veel mensen danken hun oude paarden af, verkopen ze ver weg en laten ze aan hun lot over. Daar moet verandering in komen. We beginnen bij Charley!

De lange versie:

Charley heeft in haar leven enorm veel gegeven. Toen ze bij ons kwam, was ze vijf jaar oud. Ze had in de stromende regen en moederziel alleen een veulen op de wereld gezet, was mager en haar huid zat vol beschadigingen. Ze had zichzelf en haar veulen met hand en tand verdedigd. Ze had een vreselijke tijd achter de rug maar toen ze 's avonds met haar veulen lekker op stal stond en eindelijk haar buik vol had, slaakte ze een diepe zucht. Van verlichting, leek het wel.

Ze stal ons hart vanaf het moment dat we haar zagen. We hebben haar opgelapt, opgeleid en haar veulen opgevoed. Het veulen, inmiddels een dame van 15 jaar oud, hebben we nog steeds. Charley heeft ondanks haar angst en haar eetproblemen (gevolgen van de stress en de honger) samen met ons mooie avonturen beleefd. Dressuurwedstrijden, buitenritten, kür op muziek, paardenvakanties... Tot de wedstrijden wat zwaar voor haar werden. 

Dat is het moment waarop we haar verkocht hebben aan een leuk gezin met twee lieve meiden. Ze werd recreatiepony. We volgden haar jarenlang op de reis langs verschillende nieuwe eigenaren. Soms op een fijne plek, soms een stuk minder. De reis leek te eindigen op een kleinschalige manege. Daar heeft ze zelfs de bangste kindjes plezier en vertrouwen gegeven. Maar toen ze afgelopen oktober toe bleek aan pensioen, mocht ze daar niet blijven. Wij hebben na wikken en wegen besloten om haar zelf onder te brengen. Dat was een lastige beslissing, want wij hebben zelf ook geen geld in overvloed. Toch vonden we: dit verdient ze dus dit gaan we waarmaken. Maar het lot had andere plannen: toen we de manege belden om het goede nieuws te vertellen, bleek ze een paar dagen eerder verkocht... Op de Zuidlaardermarkt!

De schrik sloeg ons om het hart. Het zal toch niet zo zijn dat de pony die we al die tijd hebben gevolgd, ons nu door de vingers glipt? Deze pony is ondanks alles wat mensen haar hebben aangedaan, nooit haar vertrouwen verloren en doet altijd wat van haar gevraagd wordt. Ze heeft zo veel plezier gebracht in zo veel levens. Wij vinden: dit kan zomaar niet. Het kostte heel wat uurtjes op sociale media en aan de telefoon, maar we hebben Charley gevonden bij een Belgische handelaar en we halen haar terug naar huis!

Zo’n handelaar is natuurlijk niet voor niets een handelaar. Hij moet geld verdienen. Ook het transport terug naar Nederland kost geld. En daarna staan we voor de kosten die we voor het rusthuis moeten betalen. Het kost minstens 1000 euro alleen al om haar terug te halen. Daarna zien we wel verder… Als ze maar veilig is. We vragen jullie via deze actie te helpen 1000 euro in te zamelen zodat we Charley terug naar huis kunnen halen. Deze trouwe, oude en bijzondere merrie verdient het enorm.

Alvast heel erg bedankt.

Anita en Manouk

Manouk Minneboo
02-11-2018

Charley is terug in Nederland en geniet van haar 'gouden jaren'. Inmiddels is ze ook herenigd met haar eigen dochter en na al die jaren konden ze nog steeds perfect met elkaar opschieten. Ze geniet elke dag weidegang en gaat gezellig mee in het bos wandelen. Een perfecte uitkomst van een lange zoektocht dus! Iedereen heel erg bedankt!


13 donaties
€ 500,00
Doel: € 1.000,00
50%

Deze actie is gesloten.