Challenge 100x Amerongse Berg

Challenge 100x Amerongse Berg | Geld inzamelen
 
 
STEUN DE PROLOOG! Het fietscafé aan de voet van de Amerongse Berg

In verband met de Corona maatregelen is de Proloog sinds 15 maart gesloten. Sinds 10 mei is er Coffee to Go, maar dat betekent nog steeds minder inkomsten terwijl de vaste lasten gewoon doorlopen. Dat maakt het voor de Proloog, net als voor de hele horeca, een lastige tijd.

Mijn naam is Patrick Aris, een prestatieve toerfietser uit Wijk bij Duurstede. Naast een ontmoetings- en startplek voor fietsers van heinde en verre, is de Proloog ook de thuisbasis van mijn toerclub, Vélo Heuvelrug in Amerongen. Om de Proloog door deze lastige tijd van de Coronacrisis te helpen wil ik als toerfietser en lid van toerclub Vélo Heuvelrug mijn steentje bijdragen. Dit wil ik doen door de Challenge ‘100x Amerongse Berg’ aan te gaan. Tijdens deze challenge zal ik 100x de Amerongse Berg op en af rijden en hoop dit in ±10 uur te doen. De Amerongse Berg is één van de bekendste klimmen van de Utrechtse Heuvelrug. De klim vanuit Overberg heeft een lengte van 1,3km met 55 hoogtemeters wat de Challenge op een totaal aantal van 5500 hoogtemeters brengt. Het is een zware uitdaging waarin maar liefs 255 km afgelegd moet worden. Voor de wielerkenners; dit is 5.5 keer de Alp d’Huez op.

Het geld dat ik met deze inzamelactie ophaal wordt in z’n geheel geschonken aan De Proloog in Amerongen.

Wanneer vindt dit plaats? Op maandag 1 juni (2e Pinksterdag), de dag dat de horeca in Nederland weer beperkt open mag!

Voor mijn challenge werd ik geïnspireerd door Niels van Ekeren (semi-prof wielrenner bij Volkerwessels Merckx CT), de initiator van ‘de 100 van Amerongen'. Op 9 mei jl. volbracht hij zijn challenge in 8 uur en haalde daarmee 7.000 euro op voor noodlijdende horeca-ondernemers in Wijk bij Duurstede en omgeving.

NB Met dank aan Vincent Smits (Vorm in Uitvoering) voor het mooie ontwerp. De foto is gemaakt door Sander Goes.

Patrick Aris
03-06-2020

Mission accomplished! Challenge 100 + 1 x Amerongse Berg - Actie steun De Proloog! Wat een bijzondere en unieke dag heb ik mogen beleven. 256,9km; 5340 hm; 10 uur 7 min. fietstijd; 25,4 km/u gem.; 6.22 uur solo gestart en 17.45 uur gefinished. Wat een geweldige support ook! Heel veel dank aan de begeleiders, meefietsers en supporters. Bijzonder veel dank aan Niels van Ekeren (initiator van de '100 van Amerongen'), Vincent Smits (Vorm in Uitvoering), Cube Store Leersum, Sander Goes (foto's), Theo Berkhof (foto's en verslag), Patricia Crompvoets (Vélo Heuvelrug), fietsmaat René Hennevelt (coördinatie en support) en Berry van den Brink (De Proloog).
Inmiddels € 1.595 aan donaties binnen; geweldig! en heel veel dank! Er kan nog voor De Proloog gedoneerd worden!


103 donaties
€ 1.706,00

Deze actie is gesloten.