CF fietsrit | Geld inzamelen
 
 

CF fietsrit

Speciaal voor Amber en Cystic Fibrosis lotgenoten springen wij op de fiets!

2 weken na de geboorte van Amber vielen we van onze roze wolk af: Amber zou de ongeneeslijk, slopende ziekte CF hebben. C-wattes? CF. Cystic Fibrosis. Taaislijmziekte..

Inmiddels is Amber alweer 7 jaar. Ze heeft afgelopen jaar 2x 2-weekse ziekenhuisopnames achter de rug. Slikt iedere dag zo'n 20 pillen. 's Ochtends moet ze vernevelen. Ze moet extra veel eten, maar dit lukt niet - dus op gewicht blijven is een strijd. Mag niet in aanraking komen met lang stilstaand water. Hoest vaak. Is sneller vermoeid. Heeft een verminderde weerstand. Hygiëne is onwijs belangrijk. En ze krijgt kuur na kuur..

Maar we zitten niet bij de pakken neer!

Ieder jaar organiseerde ik een CF-collecte hier in het dorp, dat leverde jaarlijks zo'n €2500,- op 🙏🏼 Maar dit jaar slaan we deze over i.v.m. corona. Dus bedacht ik iets anders - om hopelijk rond ditzelfde bedrag uit te komen! (we hebben ons streefbedrag bereikt 😍 Maar er kan uiteraard altijd nog mee bij - super graag zelfs!)

Amber staat onder controle (min. 1x per 3 mndn) in het UMCG in Groningen. Dat is 100km vanaf ons huis in Den Ham (ov.). 100km is voor mij een magische grens die ik op mijn fiets nog nooit heb bereikt. Ik heb het fietsen pas sinds een halfjaar opgepakt en m'n max. is op dit moment 52km. Dus. Zie hier: een echte uitdaging!!

Ik vroeg een vriendin om mee te doen, zij is wel een fanatiek wielrenster en die zei direct enthousiast: "We kunnen ook weer terugfietsen!". Oef. 100+100=200, toch?! 😲 Hmm, dat's wel echt héél ver...maar ik moet er iets voor over hebben. Dus ach, we gaan de uitdaging maar gewoon aan!!! 😉

Zouden jullie alsjeblieft onze actie willen sponsoren om hiermee hópelijk bij te dragen in de weg naar een genezend medicijn voor CF!?

*Update * We wilden op 15-10-2020 ervoor gaan!! Helaas gooide de corona-maatregelen roet in het eten en hebben we het moeten verzetten naar (het voorjaar van) 2021 😔

 

KRANTENARTIKEL CF-fietsrit Amber



Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.








 

Laat een reactie achter

215 donaties
€ 3.160,00
Doel: € 2.000,00
158%