Castraties voor de Franse ratjes

Castraties voor de Franse ratjes | Geld inzamelen
 
 
Doneeractie voor preventieve castraties voor de ratjes van de reddingsactie in Frankrijk

Op donderdag 10 januari vindt een grote reddingsactie plaats in Frankrijk. Rattenopvang Ratopia gaat dan in Frankrijk ongeveer 125 ratten en 60 muizen ophalen, deze worden hier in Nederland en België verdeeld onder verschillende opvangen.

Het gaat in totaal om ongeveer 2500 dieren die in erbarmelijke omstandigheden zitten. Een aantal dieren zijn al weggehaald door andere opvangen. Helaas zijn er nog steeds veel ratten en muizen die hulp nodig hebben.

Indien hier flink gedoneerd wordt voor castraties, kunnen er meer ratten uit de slechte situatie in Frankrijk worden gered!

Aangezien de geslachten op dit moment nog gemengd zitten, is er een hele grote kans dat de vrouwtjesratten drachtig zijn. Deze ratten zijn er waarschijnlijk slecht aan toe. Om deze (ook vaak jonge) ratten een zware en stressvolle bevalling te besparen is ervoor gekozen om ze preventief te laten castreren. Dit is namelijk minder zwaar dan een bevalling en zorg dragen voor een nestje. Preventief castreren heeft daarnaast ook nog gezondheidsvoordelen voor vrouwtjesratten.

Een deel van de vrouwtjesratten zal meteen vrijdag gecastreerd worden door Rattenopvang Ratopia. Rattenopvang Maarn, Rattenopvang Leusden, Rattenopvang Rathalla en Stichting Opvang Pettings zullen ook een deel van de preventieve castraties laten uitvoeren.

Een preventieve castratie aan speciaal tarief kost tussen de €50,- en €65,-. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal geweldige dierenartsen. 

Hiervoor is echter nog steeds veel geld nodig. Hopelijk kunnen we met deze doneeractie voor (een deel van) dit geld zorgen.

UPDATE: alle ratten die nog in Frankrijk verblijven worden donderdag met de reddingsactie meegenomen door Rattenopvang Ratopia. Het aantal wordt geschat op in totaal 150 ratten. Donaties zijn dus nog steeds meer dan welkom. De doneeractie is daarom verlengd!

Voor iedereen die de actie al heeft gedeeld en/of gedoneerd. Ontzettend bedankt!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
83 donaties
€ 1.675,00

Deze actie is gesloten.