Casa Ladies with a mission

Casa Ladies with a mission | Geld inzamelen
 
 
Vrouwelijke ondernemers lopen hard voor grootmoeders en hun kleinkinderen in Uganda

 

Wilt u iets geven voor het goede doel? Het is zo;n makkelijke vraag, maar wij merkten dat we de doelen vaak zeer nobel en goed vinden, maar dat we niet meer zeker zijn van de organisatie die het geld op komt halen. Komt het op de juiste plek aan is één van die vragen die wij ons steeds vaker gesteld hebben.

Totdat wij laatst een stukje op NPO 2 zagen van Grannies2grannies. We werden getipt door een goede vriendin, dat het project van haar moeder die avond op tv zou zijn. Haar moeder, Ria Bakker, gaat samen met een aantal andere oma's richting Uganda om daar huisjes te maken voor kinderen die hun ouders verloren zijn. Rondom Jinja, een stadje aan de oever van het Victoriameer wonen veel weeskinderen. Dit is niet alleen het geval in en rondom Jinja, maar in heel Uganda is het aantal weeskinderen erg hoog. Dit komt omdat in Uganda de aids-epidemie hard toegeslagen heeft. Een hele generatie is hierdoor weggevaagd. Men kwam tot de ontdekking dat 90% van de verzorgers van deze wezen en andere kwetsbare kinderen, grootmoeders waren. En men zag ook dat veel van deze grootmoeders in erbarmelijke omstandigheden leven. Ze wonen in huizen die elk moment kunnen instorten. Om zo’n huisje te maken is “maar” 3000 euro nodig! Wij hebben ons dan ook voorgenomen minimaal 1 zo’n huisje te gaan sponsoren. Onze kinderen hebben alles wat ze maar zouden willen en we weten soms gewoon niet meer wat we ze nog zouden moeten schenken rond deze dagen. Een schril contrast met de kinderen daar. Ze hebben daar helemaal niets en leven in deze gevaarlijke kleine gammele hutjes.
Wij hebben besloten om met 6 vrouwelijke ondernemers uit de regio de halve marathon van Haren te gaan lopen op 9 maart 2019!


LADIES WITH A MISSION!

Steun ons en doneer!

Lieve groet, Daniëlle, Josefien, Maaike, Simone, Ilse en Bianca.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
130 donaties
€ 4.268,00
Doel: € 6.000,00
71%