Care for others, vliegende meubelmakers

Care for others, vliegende meubelmakers | Geld inzamelen
 
 
Jongeren leren houtbewerken voor een zelfstandige toekomst.

Mijn naam is Michiel van den Hoven, docent op het Hout- en meubileringscollege in Rotterdam.

Via de stichting Viegende Meubelmakers (www.vliegendemeubelmakers.nl) ga ik helpen in Uganda, in het dorpje Alwa.

Wat houdt het zomerproject Meubels voor Uganda / Care for Others in?

In het dorp Alwa, Kaberamaido District in Uganda, richt stichting Care for Others zich met name op wezen en weduwen. Rebellen hebben in het verleden veel onrust veroorzaakt in dit toch al achtergesteld gebied. Vele scholen zijn gesloten of verwoest. Hierdoor zijn jongeren verstoken geraakt van onderwijs en kansen op werk en inkomen zijn klein. Care for Others ondersteund deze jongeren. Op de middelbare school en de Vocational Training Center zitten ongeveer 200 jongeren, waarvan de meerderheid wees is. Op het  VTC leren jongeren een vak, waaronder houtbewerking. Het doel van CFO is om middels kennisvergroting de jongeren en hun families een betere economische en sociale toekomst te geven. Voor het nieuwe schoolblok hebben zij schoolinterieur en computermeubels nodig. En als jongeren kunnen leren om handiger met gereedschap om te gaan en mooiere meubels kunnen maken is daar zeker behoefte aan.

Wij nemen vanuit Nl veel handgereedschap mee via Gered Gereedschap. Hier zijn kosten aan verbonden, en tot nu toe zijn deze kosten voor eigen rekening. Wij als meubelmakers willen heel graag dit project steunen door daar te gaan helpen en bouwen, delen van kennis en gereedschap brengen. zodat deze mensen zelf een toekomst kunnen opbouwen, een meubelmakerij of timmerbedrijfje kunnen starten.

Mijn vraag aan jullie is een donatie te geven, waaruit het transport van al het gereedschap, reiskosten en het aanschaffen van hout en overige bouw materialen betaald kunnen worden.

Kijk voor meer info op. www.vliegendemeubelmakers.nl

of www.bonabaana.nl

Alvast Super bedankt!

Michiel van den HovenEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
25 donaties
€ 615,00
Doel: € 1.000,00
61%

Deze actie is gesloten.