Cadeau voor Wendy

Cadeau voor Wendy | Geld inzamelen
 
 

Mijn beste vriendin Wendy heeft in september 2022, na 8 jaar wachten, geheel onverwachts 2 nieuwe donorlongen ontvangen! Helemaal fantastisch natuurlijk! 

De riskante operatie vond plaats in het UMC Utrecht en ze blijft daar enkele weken om daarvan te herstellen en te revalideren. Wendy is erg dankbaar en haar herstel gaat voorspoedig. We hopen dan ook dat ze voor de kerst naar huis mag! 

Ik ben samen met haar kinderen en de rest van haar omgeving zo ongelofelijk trots op deze vreselijke sterke vrouw, dat ik haar de wereld gun! Artsen staan perplex over haar voortgang, die zeer voorspoedig verloopt. Normaal gesproken duurt zo'n zware operatie zeker tussen de 6 en 12 uur, maar bij haar heeft het 9 uur geduurd. Medisch gezien is dit nog nooit gebeurd zei de chirurg. Ook het feit dat ze geopereerd is zonder aangesloten te zijn op een hart-longmachine, wat heel normaal is bij deze operatie, is een wonder te noemen! 

Ik heb Wendy in 2010 ontmoet en haar vreselijke slopende achteruitgang van zeer dichtbij meegemaakt. Ze had zwaar long enfyseem en ze leefde in geleende tijd door haar eigen onnoemelijke kracht, waarbij ze ondersteund moest worden met door 24 uur per dag zuurstof. Toen ook stonden artsen regelmatig voor een raadsel dat ze nog zo lang leefde! Door deze progressieve slopende ziekte heeft ze al jarenlang haar werkende leven moeten opgeven. Ze belandde uiteindelijk in een uitkering. Wendy heeft 2 volwassen kinderen die nog thuis wonen. Mede door allerlei omstandigheden heeft Wendy een klein bestedingsbudget, waardoor ze niet kan sparen. 

Nu zou ik zo graag haar grote droom willen laten uitkomen: 

Een keer in haar woonplaats Venlo langs de Maas fietsen met haar kinderen en op het eind een ijsje eten!

Het klinkt simpel, maar dat is hoe Wendy de mooie dingen in het leven ziet! Wendy geeft liever iets, dan dat  ze iets ontvangt. Ze is altijd al blij met iets kleins. Klaagt nooit, hoe zwaar ze het ook had. Ik zag de laatste tijd een vrouw die met de dood in haar ogen rondliep. Ze was pas nog met haar dochter bij een hospice wezen kijken, omdat het zo slecht met haar ging. Ze vocht voor haar kinderen om nog alles eruit te halen wat er in het leven zat en ze ging zo goed en kwaad als dat ging  met haar scootmobiel op pad. Ze maakte ook treinreizen naar mij op die manier. 

Ik kan nog veel zeggen over deze vreselijke lieve kanjer, vriendin en grote dierenvriend, maar wil haar zo ontzettend graag eens helemaal in het zonnetje zetten door haar een 

Prachtige E-bike cadeau te doen (met alle opties erbij, zodat de fiets voor allerlei doeleinden kan worden gebruikt)  en op deze wijze haar droom gestalte te geven! 

 

dit is mijn wens voor Wendy ❤️

 

Heel hartelijk bedankt,

Marijke Mulder-Hijdra. (Vriendin van Wendy)

 

Marijke Mulder
09-12-2022

 op Sinterklaasavond weer opgenomen in het ziekenhuis. Dat gebeurde dus weer met Wendy 😢 het zit haar niet mee. Ze was weer heel ziek geworden thuis en kon alleen maar spugen. Nu krijgt ze allemaal onderzoeken om te bepalen wat er toch aan de hand is. Hopelijk is ze met kerst weer thuis, maar zeker is dat niet helaas.  Gelukkig zijn haar"nieuwe" longen heel goed, dus daarmee gaat het prima! 


Marijke Mulder
09-12-2022

 op Sinterklaasavond weer opgenomen in het ziekenhuis. Dat gebeurde dus weer met Wendy 😢 het zit haar niet mee. Ze was weer heel ziek geworden thuis en kon alleen maar spugen. Nu krijgt ze allemaal onderzoeken om te bepalen wat er toch aan de hand is. Hopelijk is ze met kerst weer thuis, maar zeker is dat niet helaas.  Gelukkig zijn haar"nieuwe" longen heel goed, dus daarmee gaat het prima! 


Marijke Mulder
05-11-2022

Helaas is op 3 november Wendy weer opgenomen in het UMC Utrecht, omdat ze zich heel ziek voelde. Daar is ze nu nog, maar ze hoopt aankomende maandag toch weer naar huis te kunnen. Ik duim mee voor haar. Weer een tegenslag voor haar te verwerken dus.  


Marijke Mulder
31-10-2022

Na een 6- tal weken in het ziekenhuis te hebben doorgebracht is het zover: Wendy mag morgen naar huis! Ze kan beginnen aan haar nieuwe leven zonder zuurstof apparatuur! Ze is vrij en kan nu alle kanten op! Ik ben zo blij voor haar en haar familie! Nu komt het grote wennen en eerst even pas op de plaats maken, maar vooral heel veel genieten met haar kinderen! Lieve Wendy, ik wens je een prachtig lang leven! Ik zie je snel! Dikke kus! 


Marijke Mulder
28-10-2022

Lieve mensen, 

Wendy is gelukkig opgekrabbeld van alle tegenslagen die er waren na haar operatie. Het gaat nu goed met haar en ze deelde mij het goede nieuws dat ze aankomende dinsdag naar huis mag! Ik ben zo blij voor haar en haar familie! Ze gaat beginnen aan een nieuw leven met 2 gezonde longen... dit lijkt een verhaal voor een slechte film met een goede afloop: van op de rand staan van een opname in de Hospice, naar een nieuw leven dankzij haar donor! Ik gun het deze enorme sterke kanjervrouw zo erg! 


Marijke Mulder
19-10-2022

Woe. 19 oktober 2022

Lieve volgers

Helaas is er vandaag geconstateerd door artsen dat er een long aan het bloeden is. Wendy moet waarschijnlijk weer geopereerd worden vandaag. Ze gaat momenteel door een hel van pijn, vertwijfeling en angst. We gaan als familie en vrienden afwachten hoe dit gaat aflopen, maar natuurlijk gaan we van het goede uit! Ze zal er weer bovenop komen, deze onnoemelijke sterke vrouw! 😘❤ in gedachten ben ik bij haar..


Marijke Mulder
11-10-2022

We zijn weer even verder in de tijd en Wendy verblijft zoals verwacht nog in het ziekenhuis. Inmiddels is gebleken dat ze heel veel pijn heeft, doordat er waarschijnlijk tijdens de operatie een zenuw is geraakt. Dat is een flinke tegenvaller natuurlijk. Maar het goede nieuws is dat zij al zelfstandig kan lopen! Ook is gelukkig de embolie sinds 2 dagen weg. Een hele opluchting voor haar en haar familie en vrienden! Helaas is de klaplong nog niet over...Wendy gaat dus vooruit, maar het gaat niet heel snel en zeker niet gemakkelijk voor haar.. we duimen dat de bijkomende pijn en andere ongemakken snel over zullen zijn! 


Marijke Mulder
30-09-2022

Vandaag heeft Wendy een klaplong en embolie gekregen! Het wordt momenteel bestreden met antibiotica. Deze vrouw maakt een enorme reis momenteel die heel emotioneel is voor haar en haar gezin. Die kunnen niet vaak naar haar toe door de te grote afstand...we duimen dat Wendy snel opknapt van deze domper..❤


21 donaties
€ 450,00
Doel: € 3.000,00
15% / 79 dagen te gaan