Bye depression, hello driving license!

Bye depression, hello driving license! | Geld inzamelen
 
 
Wegens een depressie heeft mijn vriend geen geld voor zijn rijbewijs. Wie fleurt hem op?

Mijn lieve, sterke vriend heeft de afgelopen jaren een zware depressie gehad. Hierdoor heeft zijn leven een tijd stilgestaan, het was niet mogelijk om te werken of een opleiding te volgen, hoe graag hij dit ook wilde. De afgelopen maanden gaat het gelukkig wat beter met hem en heeft hij grote stappen gemaakt. Het is natuurlijk nog niet helemaal over, dit zal waarschijnlijk nog wel een paar jaar duren, maar hij heeft zich wel ingeschreven voor een opleiding en we willen graag samenwonen, aangezien zijn thuissituatie een grote oorzaak van zijn depressie is. Dit is allemaal heel erg fijn, maar kost helaas ook geld, wat hij niet heeft. Steun van zijn ouders hoeft hij niet te verwachten en DUO gaat er maar vanuit dat ouders honderden euro’s per maand bijdragen. Momenteel heeft mijn vriend een paar duizend euro waarmee hij zijn opleiding kan betalen en we gaan samen een baantje zoeken waar hij zich goed bij voelt.

Nu wil mijn vriend heel graag zijn rijbewijs halen, hij is al bijna 20 en het lijkt hem heel leuk. Daarnaast is het best wel lastig om geen rijbewijs te hebben. Volgende week begin ik zelf aan mijn rijbewijs, wat ik van mijn lieve ouders krijg. Ik merk aan mijn vriend dat hij het heel moeilijk vind dat ik met mijn rijlessen ga beginnen terwijl hij dat 2 jaar geleden al wilde en ik wil hem daarom heel erg graag helpen zodat we ongeveer tegelijk ons rijbewijs kunnen halen. Ik heb een overzicht gemaakt van de geschatte kosten:

Theorie €31,25
Gezondheidsverklaring €30
Rijbewijs (pas) €38,99
Praktijk (gemiddeld) €250
Lessen €1645, uitgaande van 35 lessen à €47 per uur

Dan komen we op een totaalbedrag van, afgerond, €2.000. Zelf geef ik hem 4 lessen en het theorie-examen cadeau, dat is ongeveer €220.

Hij kan zelf hooguit een paar honderd euro missen, dus ik hoop heel erg dat er mensen zo lief zijn om ons te helpen! Alle beetjes helpen! ♡

LiefsEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 10,00
Doel: € 1.800,00
0%

Deze actie is gesloten.