Geld inzamelen | BurgerAED in Zeist
 
 

BurgerAED in Zeist

Als burgerhulpverlener kan ik met een BurgerAED Zeist 'Hartveiliger' maken!

Sinds ik in september 2017 in Zeist ben komen wonen ben ik inmiddels al 9x opgeroepen voor een reanimatie. Om geen kostbare tijd te verliezen bij een reanimatie en dus de overlevingskans van het slachtoffer te vergroten zou een BurgerAED zeer welkom zijn!

Het is ook mogelijk om direct een BurgerAED te sponsoren. Kilk dan hier. Selecteer dan "JA" dat u aan een specifiek deelnemer wilt sponsoren en vul de naam "Sander Postma" in.

Kosten bedragen €895,- excl. btw.

-----------

In Nederland krijgt jaarlijks 1 op de 1.000 inwoners een circulatiestilstand, ook wel hartstilstand genoemd. Van die slachtoffers worden er ongeveer 10.000 gereanimeerd. Dat zijn gemiddeld 200 reanimaties per week. De meeste reanimaties gebeuren thuis.

In de meeste gevallen van een circulatiestilstand is het normale hartritme zeer ernstig verstoord. Het gevolg is dat het hart geen bloed meer door het lichaam pompt. Het slachtoffer is bewusteloos en zal overlijden als er niets gedaan wordt.
Twee zaken zijn nu van levensbelang: Een schok toedienen met een AED (Automatische Externe Defibrillator) en reanimatie. In ongeveer de helft van de reanimaties is een schok nodig om het hart weer op gang te krijgen. Hoe sneller die schok wordt toegediend hoe groter de overlevingskans. Reanimatie, het geven van borstcompressie en mond op mondbeademing, zorgt ervoor dat de zuurstoftoevoer naar de hersenen op gang gehouden wordt.
Een ambulance heeft gemiddeld zo'n 10 minuten nodig om bij het slachtoffer te komen terwijl elke minuut de overlevingskans daalt met 5 - 10%. Reanimatie moet daarom binnen 6 minuten gestart zijn, elke seconde telt.

Bron: HartslagNu.nl

Sander Postma
14-05-2018

Fantastisch om te zien dat we al bijna op de helft zijn van het streefbedrag! Ik wil iedereen dan ook nu al bedanken voor jullie donaties en berichten. Alleen al in de maand mei waren er alweer 4 reanimaties in Zeist. Meer burgerAED's zijn dan ook hard nodig. 

Laat een reactie achter

12 donaties
€ 455,00
Doel: € 1.000,00
45%