Brace voor Sapa

Brace voor Sapa | Geld inzamelen
 
 
Brace voor onze driepoot Sapa

Sapa leeft al aantal jaren met alleen drie pootjes. Hij woont nu 2,5 jaar in Nederland bij ons en komt steeds beter in zijn vel te zitten. Hij is nogal getraumatiseerd, maar zijn angst voor mensen wordt ook telkens minder. Wat er met hem precies is gebeurd weten we niet, maar we vermoeden dat hij zo door mensen is mishandelt. Hij werd gevonden met een ijzeren draad om zijn poot en helaas was het pootje niet meer te redden. Hij wil steeds vaker op pad, lekker naar het bos of naar het meer. Dat betekent dat hij steeds meer zijn poot zal gaan belasten, vandaar dat wij nu een brace voor hem willen laten maken. Als wij zijn voorpoot goede versteviging geven, zal hij nog langer mobiel kunnen blijven.

Aangezien het nogal een hoog bedrag is, wat wij niet zomaar kunnen missen, hopen wij op hulp van anderen. De kosten van de brace zullen zo rond de 600 a 700 euro zijn.  Vrijdag de 23ste gaan wij naar Orthopedieren en zal Sapa zijn poot gemeten worden, omdat de brace speciaal naar zijn maat wordt gemaakt. 

 

Sofija Lukic
15-12-2018

Goedemorgen lieve Mensen,

Sapa en wij zijn gisteren zijn brace gaan halen. Het was weer een hele onderneming, 1,5 uur heen en 1,5uur terug rijden, maar echt, we zijn zo super trots op Sapa. Hij vond auto rijden wel eng, maar bij Orthopedieren was hij erg rustig. Toen de brace eenmaal om was, waren we wel beetje benieuwd of hij niet meteen zou vallen, maar even voelde het ongemakkelijk, toch huppelde hij richting auto. Jammer voor Sapa, was het nog geen tijd naar huis te gaan ;) dat was alleen een test loopje.

We zijn super blij met de brace en zullen dit langzaam gaan opbouwen. Lieve Linda en Jurriaan van Orthopedieren zijn echte vakmensen, met een groot hart voor dieren en een heel goed team dat heel fijn samenwerkt. Was erg leuk om te zien en te ervaren. Sapa en wij voelden ons meteen thuis bij de praktijk.

Verdere updates zullen volgen, nu alleen nog een foto van de brace (zonder Sapa ;) )

We hebben ook meteen de factuur betaald, was precies 500,- zoals wij hadden geschat.

Iedereen die ons heeft geholpen met de kosten, echt ontzettend bedankt!! 11

 

https://www.facebook.com/210483682323564/photos/a.242772672427998/2109589815746265/?type=3&theater


Sofija Lukic
20-11-2018

Waarom Sapa een brace krijgt.

Sapa leeft al zeker zo'n 6 jaar op drie poten. Hij is in Servie (Zajecar) gevonden met een ijzeren draad om zijn poot.Dat poot was vier keer zo dik, vreselijke pijn moet hij gehad hebben. Zwervend op straat in die toestand moet een hel zijn geweest. Hij werd gelukkig na heel wat pogingen gevangen. Gewoon old skool stijl, met heel veel geduld, echt heel veel.

Zijn poot kon niet gered worden en is er af gehaald. Helaas is er te weinig over van het pootje dat een prothese niet meer kan. Rolstoel kan niet en een karretje vind hij ook niet leuk. Sapa zat zeker zo'n vier jaar in een asiel, niemand die hem wou adopteren. Hij probeerde te vluchten uit zijn kennel en was ongelukkig aangezien vele van zijn vriendjes en vriendinnetjes vertrokken of overleden. Zelfs zijn beste vriend Bratpit ;) werd in Nederland geadopteerd. Dus ook voor Sapa in NL gezocht naar iemand die hem wou adopteren. Uiteindelijk is hij bij ons gebleven <3 want tsja, zeg nou zelf, het is een prachtige man. Hij is wel echt getraumatiseerd, maar gaat al zo veel beter dan in het begin toen hij hier aankwam in 2016.

Na goed geinformeerd te zijn, kiezen wij nu voor een brace. Deze brace zal zijn poot beschermen en ondersteuning geven, zodat hij lekker op pad kan. Persoonlijk had ik niet verwacht dat hij met ons op pad zou willen, naar het bos of naar het meer. Hij wil lekker actief zijn. Sapa is zo'n 9 jaar denken wij, maar het zou zo jammer zijn als er iets met zijn pootje gebeurd waardoor hij straks niet meer kan lopen. Dus vandaar deuze keus.

11


24 donaties
€ 428,00
Doel: € 500,00
85%

Deze actie is gesloten.