Bouwdrama Nieuwbouwval Burg. van Sleenstr Brielle

Bouwdrama Nieuwbouwval Burg. van Sleenstr Brielle | Geld inzamelen
 
 
Deze noodkreet staat op één van de nieuwbouw woningen aan de Burgemeester H. van Sleenstra

Deze noodkreet staat op één van de nieuwbouw woningen aan de Burgemeester H. van Sleenstraat te Brielle.  Sta op voor de kopers van deze woningen, doneer wat je kunt missen om deze 7 gezinnen uit dit bouwdrama te redden uit!  

Door experts ook wel horrorbouw genoemd.

7 gezinnen zijn buiten hun schuld om terecht gekomen in een nachtmerrie die nu al bijna 2 jaar voortduurt.

Hun woningen zijn onbewoonbaar verklaard door Gemeente Brielle en er worden geen werkzaamheden meer door de aannemer gedaan, de bouw ligt stil.  

De kopers van deze woningen zijn verwikkeld geraakt in een uitzichtloze situatie. Zij zijn eigenaar van een Nieuwbouwval. Wonend in huurwoningen, opgezadeld met dubbele lasten en vele extra uitgaven, vele verhuizingen, paar keer op het punt gestaan hebben om dakloos te worden, kinderen die geboren worden bij (schoon)ouders in huis, stress, geestelijke en lichamelijke klachten die hieruit voortvloeien. Kinderen die al 2 jaar in onstabiele situatie leven, geen thuis hebben. De spaarrekeningen zijn leeg of raken leeg!  

Hun woningen moeten gerenoveerd worden terwijl ze nog niet eens opgeleverd zijn! Vanwege de vele mankementen en fouten die zijn gemaakt tijdens de bouw.

Alle partijen trekken hun handen er vanaf en wijzen naar de kopers!!  

Maar deze kopers zijn mensen die vol vertrouwen een nieuwbouwwoning kochten.  Zich geen seconde bedacht hebben dat dit catastrofaal voor hun af zou kunnen lopen.  In een land als Nederland, een stad als Brielle, vol wetgeving en regels.  

Een project met alleen maar gerenommeerde bedrijven en Gemeente Brielle als controlerend orgaan en verkoper van de grond; wat kan er dan mis gaan? 

Hoe hadden zij dit aan kunnen zien komen? Dit had iedereen kunnen overkomen!  

De kopers vechten dagelijks voor hun woning.

Elke vrije minuut gaat naar dit project.

Alle ingangen naar hulp worden gezocht bij de: gemeente Brielle, aannemer, architect, verenigingen die gespecialiseerd zijn in woningbouw.

Er zijn experts ingehuurd, keuringen uitgevoerd, advocaten ingeschakeld, rechtszaken aangespannen en gewonnen, krantenartikelen geschreven, alle raadsleden en commissieleden aangeschreven, politici aangeschreven: met 0,0 resultaat.

De kopers staan met hun rug tegen de muur! Er is geen wetgeving voor hun situatie en niemand die ze kan of wil helpen!  

Dit is een financieel en emotioneel drama voor de kopers!  

De bouw ligt nog steeds stil, de woningen staan bloot aan de elementen en gaan daardoor alleen maar meer achteruit.

Laten we met zijn allen achter deze mensen gaan staan, hardwerkende Briellenaren die hier ook niet om gevraagd hebben. Zij zien geen uitweg meer en zijn als 'eenvoudige' consument niet opgewassen tegen al dit bureaucratische geweld. 

Laten we er voor zorgen dat zij eindelijk bevrijd wordenuit deze nachtmerrie en weer een thuis hebben.  

Teken ook de petitie:https://www.petities24.com/hulp_bij_bouwdrama_in_brielle_van_sleenstraat?u=2711955&fbclid=IwAR3PF0gB2PMgmDo8A1jxiP4YjqekFIJCAfTVu9e6MC9jMJ6FkrTsuodXfIE

Wilt u hier meer over lezen:

https://www.brielsnieuwsland.nl/nieuws/human-interest/86684/drama-voor-kopers-huizen-van-sleenstraat 

https://www.voorne-putten.nl/nieuws/actueel/92149/financieel-en-emotioneel-drama-voor-kopers-van-sleenstraat- 

https://www.ad.nl/voorne-putten/nachtmerrie-voor-kopers-van-sleenstraat-gloednieuwe-huizen-onbewoonbaar~a66b1cf3/ 

https://www.cobouw.nl/woningbouw/nieuws/2019/03/nieuwbouwhuizen-in-brielle-onbewoonbaar-verklaard-101270333 

https://www.brielsnieuwsland.nl/nieuws/human-interest/86684/drama-voor-kopers-huizen-van-sleenstraat 

https://www.voorne-putten.nl/nieuws/actueel/93565/d66-situatie-kopers-van-sleenstraat-is-onaanvaardbaar-

Bouwdrama Nieuwbouwval Burg. van Sleenstr Brielle
12-03-2019

Hart van Nederland kijk hier het stuk van Hart van Nederland

 

”Briellenaren sta op voor de kopers van deze woningen, laat je stem horen, laat aan Gemeente Brielle horen dat jullie willen dat ze helpen, teken deze petitie en help mee deze mensen te redden uit dit Bouwdrama!”, zo begint de petitie van Nancy Snijders.

In 2017 zou de nieuwbouwwoning van Nancy en haar man Sander worden opgeleverd. Samen met zes andere woningen zou deze op een toplocatie tussen het centrum en de wallen van Brielle worden gebouwd.

 
Maar tot op de dag van vandaag hebben ze er nog geen dag gewoond omdat de woningen onbewoonbaar zijn verklaard door de gemeente Brielle vanwege brandgevaar. In de bouw is het isolatiemateriaal EPS gebruikt en die korrels zouden een massa moeten vormen maar dat is niet gebeurd. Het is zelfs zo dat de korrels zo het stopcontact uitlopen.

Patstelling
En nu is er een patstelling ontstaan; Het bouwbedrijf wat hiervoor verantwoordelijk is, is failliet en het bouwbedrijf wat het nu nog zou kunnen afbouwen kan niet verder omdat de gemeente Brielle de woningen heeft aangemerkt als brandgevaarlijk.

Middels de petitie wil Nancy en de andere gedupeerden dat de gemeente Brielle hen helpt deze impasse te doorbreken.


45 donaties
€ 1.340,00
Doel: € 300.000,00
0%

Deze actie is gesloten.