Bootcamproute Haaksbergen | Geld inzamelen
 
 

Bootcamproute Haaksbergen

Steun ons voor een vrij toegankelijke bootcamproute in het mooie Park Groot Scholtenhagen.

Wat is ons doel?

In 2021 realiseren we een 4 kilometer lange openbare bootcamproute over sport- en recreatiepark Scholtenhagen. De route die langs de vele sportverenigingen loopt bevat 12 plekken waar in totaal 19 hufterproof toestellen worden geplaatst. Met de robuste toestellen en de valdempende ondergrond zijn dit professionele toestellen voor jong en oud die jarenlang meegaan. Met de informatieborden op de parkeerplaats tegenover AV-Haaksbergen en bij de bergingsvijver zijn er twee officiële startplekken om de route te beginnen. Met behulp van opvallende bewegwijzering lopen de sportievelingen de route over het gehele park. Met de bootcamproute willen we een openbare sportvoorziening realiseren waar alle Haaksbergse (sport)verenigingen, basisscholen, ’t Assink Lyceum, individuele sporters, commerciële sporters, individuen, bedrijfssporters en toeristen veilig kunnen bewegen.

 

Wie zijn wij?

Dit initiatief is ontstaan door een 5-tal enthousiastelingen van Atletiek Vereniging Haaksbergen (AVH). We sporten al jaren op het park Scholtenhagen en bewonderen elke keer weer de mooie plekken en de activiteiten op het park. Wat zou het mooi zijn we een rondje hardlopen kunnen verrijken met oefeningen m.b.v toestellen over het gehele park. Na een paar jaar dromen hakten we In 2019 de knoop door en zijn we de plannen gaan uitwerken onder het motto, als je het niet probeert weet je nooit of het lukt! Na vele besprekingen, veel uitzoek werk, zijn we in 2020 een mooie samenwerking met Stichting Groot Scholtenhagen aangegaan. De Stichting denkt nu volop mee in het ontwerp en de route, zij gaan na realisatie de route van ons overnemen en gaan zorgen voor 10 jaar onderhoud en beheer. Hierdoor zorgen we samen voor een gratis, openbare sportvoorziening voor alle Haaksbergenaren.

 

Initiatiefnemers

· Andrea Hofsté

· Ben van Sark

· Ramon Veneboer

· Han ten Dam

· Marloes Klumpers

 

 

Hoe gaan wij dit bereiken?

In samenwerking met de Stichting Groot Scholtenhagen zorgen we voor de realisatie en

het 10 jaar onderhoud en beheer van de route. De initiatiefnemers hebben in 2019

succesvol een subsidie bij Leader Zuid-West Twente aangevraagd. Met behulp van het

vrijgekomen budget vanuit Europa, provincie Overijssel en de gemeente Haaksbergen is

een deel van de kosten gedekt. Het van origine Haaksbergse bedrijf Yalp (momenteel in

Goor gevestigd) draagt bij aan het ontwerp, de realisatie en keuring van de route. De uren

van de initiatiefnemers zijn allemaal onbezoldigd. Naast deze partners zijn wij opzoek naar

toestelsponsoren, vrienden van de bootcamproute en donateurs die net als ons willen

bijdragen aan een fit en gezond Haaksbergen door te investeren in dit initiatief.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

69 donaties
€ 1.110,00
246 dagen te gaan