Booktastic zoekt bakfiets

Booktastic zoekt bakfiets | Geld inzamelen
 
 

Lieve lezer,

Voordat ik van wal steek zal ik mezelf even voorstellen! Ik ben Nienke, 31 jaar en naast dat ik dit geweldige plan uit wil werken, moet ik je ook vertellen dat ik MS heb.

Nee ik ben niet zielig, en schrijf dit bericht daarom ook niet voor mezelf. Maar met mij zijn er nog 25.000 anderen met MS en dan heb ik de mensen  met een beperking of chronische ziekte nog niet eens geteld.

Als je door ziekte of een beperking veel thuis bent heb een je uitlaatklep nodig, een rustpunt,een anker. Even je mind verzetten. En dat doe ik door te lezen en te luisteren. Als ik mijn ogen sluit of compleet in het verhaal gezogen ben kan ik de hele wereld over reizen. Het verhaal bekijken alsof ik er zelf bij ben. 

Nu zal dat voor vele anderen niet anders zijn maar het kunnen lezen of luisteren van een boek is iets wat niet iedereen in deze positie zich kan veroorloven en dat zou dan weer niet moeten kunnen.

Daarom ben ik een bibliotheek begonnen die niet alleen niets kost. Maar ook nog eens gewoon je boek naar jou brengt. met de bakfiets uiteraard. waar je vanuit huis ook je boeken uit zou kunnen zoeken of ik een bezoek kan brengen aan jou bedrijf of instelling.Hoe? Door boeken te delen, iedereen heeft wel een prachtig exemplaar op de schap staan waar een ander naar smacht. Hoe mooi is het dan om deze te delen!! En dat keer op keer. Zodat iedereen de kans krijgt om deze te lezen/ luisteren of alleen plaatjes te kijken en daarmee zijn of haar horizon kan verbreden!

En wil ik daar rijk van worden?! 
NEE, hiervoor wil ik zo min mogelijk. Want ook kun weet hoe waardevol een boek kan zijn.

Momenteel is het aanbod zo’n 1500 boeken die ik uitleen aan iedereen maar in het speciaal aan mensen in dezelfde positie zitten als ikzelf. De boeken kunnen in de online catalogus uitgezocht worden en geleend. En ben je minder mobiel kom ik ze bij je thuis bezorgen of de fiets. Woon je verder weg kan het boek ook met de post verzonden worden.

Tevens is er een webshop waar ík leesaccesoires aanbied. Producten die lezen zo leuk en gemakkelijk mogelijk moeten maken!

Nu ben ik al heel ver! Dat realiseer ik me ook maar een groot onderdeel van mijn wens ontbreekt. Een bakfiets! Met deze fiets zou ik al mijn boeken weg kunnen brengen en een assortiment aan huis aan kunnen bieden.

Omdat ik op een reguliere fiets niet goed meer kan fietsen zou dit er wel 1 met 3 wielen moeten zijn. Helaas hebben pogingen bij WMO en andere instanties geen zin.

Ik ben pas net begonnen dus budget is er niet echt. Daarom vraag ik uw hulp, ik zou namelijk open staan om reclame te gaan rijden! Of elke andere wederdienst dan ook! jou naam die prijkt op de bakfiets!

Zou je met me mee kunnen denken hoe ik dit voor elkaar ga krijgen?! Dan beloof ik je niet alleen mijn glimlach en een traan, maar ook die van duizenden anderen, wat wil je nog meer?

 

elke cent die ik niet gebruik gaat naar het Natiionaal MS fonds.

Liefs Nienke

Nienke Pluk
15-10-2021

Het is gelukt!! 

met het geld wat er verzameld is ben ik nu trotse eigenaar van een hele toffe bakfiets!! 

ik dank jullie allen en wie weet tot snel! 


Nienke Pluk
03-10-2021

Wow‼️ Wat gaat het lekker, en wat ben ik dankbaar voor alle donaties die nu al zijn gemaakt!! Ik ga nog even bedenken hoe ik dit op de bakfiets ga vereeuwigen maar een plekje krijgen jullie zowieso! 

heel veel liefs 💋 


Nienke Pluk
26-09-2021

De grote vraag

 


Als je me kent weet je dat ik graag zelf alles in de hand houd. Zelf alles wil regelen. En de dingen die ik doe zelf bedenk.

 


Je hebt nu al 3x het woord zelf gelezen. Ik realiseer me dat ik niet alles zelf kan. En daarom vraag ik deze ene keer je hulp. 

 


Ik besefte het deze week in gesprek met een ander. Een gesprek dat ik punt voor punt doorliep. Bij punt 3 de bakfiets was het antwoord: waarom is de bakfiets punt 3? Terwijl het punt 1 zou moeten zijn?

Ik wilde niet meteen met de grote vraag aan komen zetten dus bewaarde hem voor het laatst. Zodat ik de hulpvraag een klein beetje kon verstoppen.

 


Hulp vragen…..

 


Iets waar ik heel slecht in ben, iets waar ik misschien wel te trots voor ben. Te eigenwijs en te koppig. Het liever zelf opknap en een ander er niet mee hoef te belasten. En dat weet ik van mezelf.

 


Om mij heen al een prachtige collectie van zo’n 1500 boeken. En ze blijven maar komen. Mijn droom om iedereen de mogelijkheid te geven te lezen ligt binnen handbereik. 

 


Maar het stukje bezorging laat op zich wachten. Als ik mijn ogen sluit en mijn fantasie de vrije loop laat fiets ik rond met een bakfiets vol boeken. Kom ik aan je deur waar je terplekke uit kunt zoeken en leg ik bezoeken af aan bedrijven en instellingen zodat ook zij hier gebruik ban kunnen maken.

 


Echter de bakfiets ontbreekt. Ik heb mijn trots laten varen en heb een Doneeractie site geopend om ook dit laatste stukje van de puzzel compleet te maken. Iedere euro die jij kunt missen geeft mij een klein stukje fiets.

 


En niet alleen een fiets, maar de vrijheid om mijn dromen waar te gaan maken. Binnenkort misschien wel bij jou op de stoep te staan!

 


Dus voor deze ene keer vraag ik je, wil je me helpen?

 


https://www.doneeractie.nl/booktastic-zoekt-bakfiets/-56516

 


Liefs Nienke


46 donaties
€ 1.000,00
Doel: € 2.000,00
50%

Deze actie is gesloten.