Blije Bakfiets Hart4Onderwijs Nepal

Blije Bakfiets Hart4Onderwijs Nepal | Geld inzamelen
 
 
Mijn zieke vriend Robert zamelt geld in voor een schoolproject in Nepal

Emotionle reis 'Naar Nepal om de hemel aan te raken'

Met zijn 'blije bakfiets' zamelt Robert Kroone (51) uit Bodegraven geld in voor een schoolproject in Nepal, het land dat hem na zijn huwelijksreis wist te betoveren. Hij bezoekt het land binnenkort opnieuw. Voor de kinderen, maar ook om afscheid te nemen, want hij is ongeneeslijk ziek.

Met zes vrienden (waar ik er 1 van ben) gaat hij eind oktober terug om lesmateriaal uit te delen aan de schoolkinderen, maar ook 'om de hemel aan te raken' Robert is ongeneeslijk ziek, maar vooral ook vader van drie geadopteerde kinderen en zijn vrouw is met een halfzijdige verlamming rolstoelafhankelijk. Net nadat ze een nieuw huis hadden gekocht waar het voor zijn vrouw makkelijker zou zijn kreeg hij het vreselijke bericht. Zijn leven stond ondersteboven en spontaan ontstond het idee om geld in te gaan zamelen voor Hart4Onderwijs, een focus een doel die voor Robert veel afleiding en zingeving aan het leven geeft. 

Met zes vrienden - ieder betaalt zijn eigen reis en ticket  - vertrekken we op 30 oktober naar Nepal. We gaan dan met de bus verder naar Pokhara om d eschoolpakketjes te brengen. Op deze school zitten de allerarmste kinderen. Het is je niet voor te stellen maar omdat ze een handicap hebben, behoren zij en hun ouders volgens het Nepalese kastensysteem tot de laagste kaste: die van de onaaraakbaren. Deze school spreekt Robert in het speciaal aan omdat ook 1 van de kinderen van Robert een handicap heeft. 

Robert 'Ik ben niet bezig met de tijd, want hoe lang ik nog heb, is niet duidelijk. Door mijn ziekte kijk ik wel anders tegen het leven. Er is een zekere haast bij deze reis en ook op andere gebieden. Tijs is kostbaar geworden. Ik zoek daarom naar dingen die mij positiviteit en goede energie brengen. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
19 donaties
€ 543,00

Deze actie is gesloten.