Biologische stadstuin Down To Earth Gennep

Biologische stadstuin Down To Earth Gennep | Geld inzamelen
 
 

Mooi, dat u de moeite neemt om mijn verhaal te Lezen. Stichting biologische Stadstuin Down To Earth is in 2019 van start gegaan, ons doel was en is nog steeds om mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle dagbesteding te geven zonder enige vorm van subsidie. Ook kunnen de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank dagelijks of wekelijks verse biologische groenten en fruit bij ons halen, natuurlijk kostenlos.

in de afgelopen jaren hebben we 8 jonge mensen aan een vaste baan geholpen elders. Dit is ons doel en daar doen we het uiteindelijk voor.

nu twee en half jaar later, met ruzie, rechtszaken en dreigementen van omwonenden en gemeente, is de bruikleenovereenkomst van het stuk land wat we bewerken opgezegd door de gemeente.

inmiddels hebben we wel een ander stuk grond gevonden in de omgeving die we vanaf Nov. Ingebruik gaan nemen.

alle problemen die we hebben gehad met omwonenden en gemeente, heeft een behoorlijke impact gehad op onze vrijwilligers en op mij. Toen we begonnen in 2019 is er enorm geïnvesteerd om alles in orde te krijgen, en nu......zijn we het kwijt en doet de lokale overheid geen handreiking.

om op het nieuwe perceel aan de slag te gaan moet er weer geïnvesteerd worden in materialen, bouw  van kantine en veel meer.

Op het nieuwe perceel gaan we terug naar de tijd, we gaan het land bewerken met het paard, melken de koeien met de hand, en in de oude smederij  repareren en maken we gereedschappen om mee te werken.

onze inkomsten bestonden tot voor kort uit de verkoop van producten uit eigen tuin op de weekmarkten maar omdat de bruikleenovereenkomst is opgezegd en het nieuwe perceel nu niet meer bebouwd kan worden met groenten , ontstaat er een financieel probleem, tot overmaat van ramp is de auto waarmee we naar de markt reden ook stuk gegaan en is reparatie voor ons niet haalbaar.

Om weer inkomsten te genereren zodat onze jongens en meiden kunnen blijven komen is er geld nodig, er is geld nodig voor de bouw van onze stadsboerderij, geld voor hout, aanleg electra, water. Alleen de aanleg van electra en water door enexis en wml kosten ons al €2500,- ook is er geld nodig voor een vervoersmiddel zodat we weer naar de markt kunnen en zo weer inkomsten kunnen genereren.

onze stichting is blij met elke donatie die gedaan wordt.

namens stichting biologischestadstuin Down To earth, Bedankt.

 

 

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
2 donaties
€ 30,00
Doel: € 10.000,00
0%

Deze actie is gesloten.