Biologische stadstuin Down To Earth Gennep | Geld inzamelen
 
 

Biologische stadstuin Down To Earth Gennep

Biologische stadstuin voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

licht verstandelijk beperkten zijn vaak minder zelfstandig dan dat ze lijken, en dat wordt niet altijd opgemerkt door de zorg professionals.

de instanties en schuldhulpverlening zouden dit eigenlijk moeten ondersteunen om die zorg te verbeteren.

De Stadstuin moet oa. Autisten en licht verstandelijk beperkten, klaarstomen voor een baan op de arbeidsmarkt.

 

Stichting biologische stadstuin “ Down To  Earth “ Gennep is niet commercieel en bied een arbeidstrainingsplek waar oa. Jong volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt  worden begeleid naar een betaalde baan met meer zelfstandigheid, en dat is een hele toffe combinatie.

Het hoofddoel is het zelfstandig maken en het activeren van de medewerkers, werken op een werkervaringsplek leert je om dagelijkse werknemers vaardigheden te leren, op tijd komen, samenwerken met collega’s, je speelt dan een rol, je partisipeert, en meedoen hebben we allemaal nodig.

De Stadstuin,

een grote groentetuin in de stad waar mensen met elkaar in contact komen, en waar ze al dan niet met behulp van een medewerker, hun dagelijkse groente kunnen kopen.

de Stadstuin wordt ook een werkleerbedrijf voor stagiaires van het ROC voor de vakken , groenvoorziening en zorg en welzijn.

Duurzaamheid,

het is algemeen bekend dat de biodiversiteit in een vrije val is beland. Veel Planten en dieren die tot voor kort nog algemeen bekend waren, zijn inmiddels met uitsterven bedreigd, daarom zal de stadstuin ook huisvesting bieden aan, enkele Landvarkens, de landvarken is zeer bedreigd en volgens de laatste telling zijn er van all varkens in Nederland nog maar 52 stamboek zeugen, dekberen zijn er nog maar 5 en de vereniging voor het behoud van het landvarken heeft sperma van de afgelopen 20 jaar ingevroren om nu te gaan gebruiken om dit ras in stand te houden.

onze varkens komen gewoon los te lopen in het veld, gewoon zoals het eigenlijk hoort.

verder krijgt de stadstuin kippen, Marans, deze leggen chocolade kleurige eieren die rijk zijn aan omega 3 en altijd salmonella vrij zijn vanwege hun hele harde vel en schil.

tot slot, wat niet mag missen in de stadstuin, Bijenvolken, want als de bijen uitsterven, dan duurt het voor de mens ook niet lang meer.

de stadstuin gaat ook de mensen die nu voedselpakketten krijgen van de voedselbank, voorzien van dagelijks verse groente.

de stadstuin bied per week plek aan 25 medewerkers in diverse dagdelen.

global goals,

mijn ambitie is om onderstaande punten te verwezenlijken,

inclusieve samenleving voor mensen met een beperking.

Duurzaamheid.

Energieneutraliteit.

De stichting kan dit niet zonder uw hulp, we hebben ruimte nodig dmv. Een schaftkeet waar we even kunnen zitten voor een bakje koffie of thee, 

een onderkomen voor de dieren, omheining, werkkleding, gereedschap, en noem maar op.

alvast bedankt voor uw donatie,

namens,

Stichting Biologische Stadstuin”Down To Earth” Gennep 

 

 

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

2 donaties
€ 30,00

Deze actie is gesloten.