Bijzondere klas in een gewone school in Heerenveen

Bijzondere klas in een gewone school in Heerenveen | Geld inzamelen
 
 

Giada hoort er ook bij!

Giada (5 jaar) uit Heerenveen kon tot voor kort niet meedoen op een gewone basisschool. Zij heeft veel zorg nodig en speciaal op haar afgestemde lessen om te kunnen leren. Maatklas heeft in Friesland een Samen naar School klas opgericht voor kinderen met een ernstige handicap zoals Giada. Want wij vinden dat elk kind de kans moet krijgen om mee te doen op school. 

Daarom start Giada na de meivakantie als eerste leerling van Maatklas. Het is een klas met ruimte voor zes kinderen met een ernstige handicap. Wij zitten binnen dezelfde muren als een gewone basisschool in Heerenveen. In ons eigen lokaal zorgen wij voor individuele lesjes, verzorging en mogelijkheden om te rusten. En waar mogelijk sluiten onze leerlingen met hun begeleider aan in de klas van hun leeftijdsgenootjes zonder handicap. Want als kinderen met en zonder handicap samen naar school gaan, zullen ze het later ook vanzelfsprekend vinden om samen te leven. 

Maatklas is voor haar werk voor een deel afhankelijk van sponsoren en donateurs. De oprichting is gelukt met hulp van donateurs die we hier heel dankbaar voor zijn. Nu zijn we op zoek naar donateurs die ons willen ondersteunen in deze startfase. Het ingezamelde geld zal Stichting Maatklas gebruiken om de Maatklas voor Giada en haar toekomstige groepsgenootjes steeds beter te maken! Wil jij hieraan een steentje bijdragen en word je zo een maatje van onze Maatklas?

Kijk voor uitgebreide informatie over Stichting Maatklas op www.maatklas.nl
Alvast heel hartelijk bedankt voor je hulp! 

Anneke Lautenbag

Initiatiefnemer van Maatklas Friesland

*De opbrengst zal besteed worden aan o.a.
-nieuwe materialen;
-verplichte registratiekosten en abonnementen;
-verplichte cursussen voor nieuw personeel.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

80 donaties
€ 2.175,00
Doel: € 3.000,00
72%